Lezing : Gevaren van ultra bewerkte voeding door Eric De Marteleire .

Ultra bewerkte voedingsmiddelen zijn alom tegenwoordig in de handel. Welke zijn de vele nadelen van deze producten voor onze gezondheid ? Inschrijven kan van 9 maart tot 4 april 2026.
Lezingen

Praktische gegevens

De Gulden Zonne, Hooglede-Gits
09-04-26
Ontvangst 13:30
Aanvang 14:00
Einduur 17:00
Voor iedereen
Aantal plaatsen resterend: 0
Op voorhand inschrijven verplicht

Eric De Marteleire is bio-ingenieur en doctor in de landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen aan de UGent. Hij was 30 jaar hoofd van het stadslaboratorium van Gent Hij was lid van de Hoge Gezondheidsraad en erkend scheikundige-microbioloog voor de rechtbanken.

Ultra bewerkte voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen die ingewikkelde industriƫle verwerkingen hebben ondergaan, vaak met toevoegingen van ingrediƫnten zoals suiker, goedkope olie, additieven (E-nummers) en zo meer. Ze zij alom tegenwoordig in de handel en zetten mensen aan tot kopen. Welke zijn de vele nadelen van zulke producten? Is het correct dat er verband wordt gezien met 32 chronische ziekte, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type2 en bepaalde vormen van kanker? Is er impact op het milieu?

Op deze vragen wordt een duidelijk antwoord gegeven met praktische adviezen.

 

Neos Hooglede-Gits