Page 15 - _07Q27_NEOS_2109-digimag.pdf
P. 15
Tompouce
Bereiding Maak het glazuur. Meng de poedersui-
Maak eerst de vanillepudding. Los het ker met het citroensap. Roer goed tot Ingrediënten (voor 4 personen)
poeder op in 2 eetlepels van de melk. een egaal, dik glazuur.
25g vanillepuddingpoeder
Breng de rest van de melk met de suiker Stel de tompouce samen. Leg de helƞ 2,5dl melk
aan de kook. Zet het vuur zachter en van de bladerdeegkoekjes op een hand-
30g suiker
voeg het opgeloste poeder toe. Laat in-
4 velletjes bladerdeeg
dikken op het vuur. Giet in een spuitzak
en laat afkoelen in de koelkast. Voor het glazuurlaagje
Verwarm de oven voor tot 180°C. Snijd 150g poedersuiker
de velletjes bladerdeeg doormidden en 2el citroensap
leg ze op bakpapier op een ovenplaat.
Leg er opnieuw een laagje bakpapier op doek, zo schuiven ze niet weg. Spuit er
en hierop een extra bakplaat zodat het de vanillecrème op. Lepel het glazuur
bladerdeeg niet te hoog rijst. over de andere vier bladerdeegkoekjes
Bak het bladerdeeg gedurende 10 à 12 en zet deze kapjes voorzichtig op de
minuten in de oven of tot het goudbruin vanillecrème. Laat opstijven in de koel-
gebakken is. Laat afkoelen. kast.
Mojito-taart
Ingrediënten
Bereiding koekjesbodem en zet terug in de koel-
Voor de koekjesbodem Doe de koekjes in een afsluitbare zak. kast voor ten minste 3 uur.
150g digestive-koekjes Rol er met een deegrol over tot het Ɯ jn Doe voor de afwerking de muntblaad-
zeste van 1 limoen kruim is. Voeg de limoenzeste, de poe- jes in een vijzel met de suiker en stamp
2el poedersuiker dersuiker en de gesmolten boter toe en tot de suiker helemaal Ɯjn en groen
75g boter, gesmolten kneed tot een homogeen geheel. gekleurd is. Snijd de limoen in plakjes.
Voor de vulling Verdeel de koekjes over een met bak- Werk de taart af met de plakjes limoen,
1 biolimoen papier beklede springvorm (Ø 22 cm). strooi er de muntsuiker over en leg nog
10g gelatine Duw met de bolle kant van een lepel het een takje verse munt in het midden.
180g roomkaas koekjeskruim stevig tegen de bodem.
Zet 1 uur in de koelkast.
200g mascarpone Rasp de schil van de limoen en pers
1tl rum het sap uit. Laat de gelatine 5 minuten
1tl vanille-extract
weken in koud water. Verwarm 0,5 dl
5el poedersuiker
water met het limoensap en los er de
handvol muntblaadjes uitgeknepen gelatine in op.
400g zure room Meng in een kom de roomkaas met de
Voor de afwerking mascarpone, de rum, het vanille-ex-
5 blaadjes verse munt tract, de limoenzeste, de poedersuiker
2el suiker en de Ɯjngehakte muntblaadjes. Roer
1 biolimoen er het gelatinemengsel door. Spatel
takje verse munt de zure room erdoor tot een luchtige
crème. Giet de vulling op de opgesteven
NEOS - 15
NEOS_2109_014-015-Culinair.indd 15 05/02/2021 14:40