Page 15 - _07Q27_NEOS_2109-digimag.pdf
P. 15

Tompouce


       Bereiding                         Maak het glazuur. Meng de poedersui-
       Maak eerst de vanillepudding. Los het   ker met het citroensap. Roer goed tot   Ingrediënten (voor 4 personen)
       poeder op in 2 eetlepels van de melk.   een egaal, dik glazuur.
                                                                                25g vanillepuddingpoeder
       Breng de rest van de melk met de suiker   Stel de tompouce samen. Leg de helƞ       2,5dl melk
       aan de kook. Zet het vuur zachter en   van de bladerdeegkoekjes op een hand-
                                                                                30g suiker
       voeg het opgeloste poeder toe. Laat in-
                                                                                4 velletjes bladerdeeg
       dikken op het vuur. Giet in een spuitzak
       en laat afkoelen in de koelkast.                                      Voor het glazuurlaagje
       Verwarm de oven voor tot 180°C. Snijd                                    150g poedersuiker
       de velletjes bladerdeeg doormidden en                                    2el citroensap
       leg ze op  bakpapier op een ovenplaat.
       Leg er opnieuw een laagje bakpapier op                              doek, zo schuiven ze niet weg. Spuit er
       en hierop een extra bakplaat zodat het                              de vanillecrème op. Lepel het glazuur
       bladerdeeg niet te hoog rijst.                                      over de andere vier bladerdeegkoekjes
       Bak het bladerdeeg gedurende 10 à 12                                en zet deze kapjes voorzichtig op de
       minuten in de oven of tot het goudbruin                             vanillecrème. Laat opstijven in de koel-
       gebakken is. Laat afkoelen.                                         kast.


       Mojito-taart


         Ingrediënten
                                         Bereiding                         koekjesbodem en zet terug in de koel-
         Voor de koekjesbodem            Doe de koekjes in een afsluitbare zak.   kast voor ten minste 3 uur.
            150g digestive-koekjes       Rol er met een deegrol over tot het Ɯ jn   Doe voor de afwerking de muntblaad-
            zeste van 1 limoen           kruim is. Voeg de limoenzeste, de poe-  jes in een vijzel met de suiker en stamp

            2el poedersuiker             dersuiker en de gesmolten boter toe en   tot de suiker helemaal Ɯjn en groen
            75g boter, gesmolten         kneed tot een homogeen geheel.    gekleurd is. Snijd de limoen in plakjes.
         Voor de vulling                 Verdeel de koekjes over een met bak-  Werk de taart af met de plakjes limoen,
            1 biolimoen                  papier beklede springvorm (Ø 22 cm).   strooi er de muntsuiker over en leg nog
            10g gelatine                 Duw met de bolle kant van een lepel het   een takje verse munt in het midden.
            180g roomkaas                koekjeskruim stevig tegen de bodem.
                                         Zet 1 uur in de koelkast.
            200g mascarpone              Rasp de schil van de limoen en pers
            1tl rum                      het sap uit. Laat de gelatine 5 minuten
            1tl vanille-extract
                                         weken in koud water. Verwarm 0,5 dl
            5el poedersuiker
                                         water met het limoensap en los er de
            handvol muntblaadjes         uitgeknepen gelatine in op.
            400g zure room               Meng in een kom de roomkaas met de
         Voor de afwerking               mascarpone, de rum, het vanille-ex-
            5 blaadjes verse munt        tract, de limoenzeste, de poedersuiker

            2el suiker                   en de Ɯjngehakte muntblaadjes. Roer
            1 biolimoen                  er het gelatinemengsel door. Spatel
            takje verse munt             de zure room erdoor tot een luchtige
                                         crème. Giet de vulling op de opgesteven
                                                                                                   NEOS - 15




   NEOS_2109_014-015-Culinair.indd   15                                                                 05/02/2021   14:40
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20