De Grote Rappel - Leopoldsburg

Dit grootse muziekspektakel met een mix van krachtige muziek, adembenemende visuals en een flinke dosis entertainment wordt de symboliek van bevrijding spectaculair tot leven gebracht. Maar liefst 400 lokale acteurs, dansers en muzikanten brengen een beleveniswandeling en een wervelend musicalspektakel. INSCHRIJVEN TOT 12/02/2025
Culturele daguitstappen

Praktische gegevens

Leopoldsburg
18-05-25
Ontvangst 11:30
Aanvang 12:00
Einduur 17:20
Voor Neos leden van de eigen afdeling
Aantal plaatsen resterend: 26
Standaardplaatsen programmaboekje en 1 consumptie: 40,00 euro voor leden
Op voorhand inschrijven verplicht

Herbeleef de na-oorlogse periode, van de jaren 50 tot helemaal aan de afschaffing van de Belgische dienstplicht. Je wordt terug gekatapulteerd naar de golden sixties en de hoogdagen van de punk en de disco in de jaren 70. Je leeft mee met een familie die zich staande probeert te houden in een wereld die steeds verandert, tegen de achtergrond van de Koude Oorlog en een militair kamp dat voortdurend paraat staat.

Dit grootse muziekspektakel met een mix van krachtige muziek, adembenemende visuals en een flinke dosis entertainment wordt de symboliek van bevrijding spectaculair tot leven gebracht.

Dit alles is verweven in een fascinerende wandeling die je meeneemt door de rijke geschiedenis van Leopoldsburg. Een groots muziekspektakel dat je niet snel zult vergeten.

Programma:

12:00 Maaltijden worden geserveerd
13:00 Deuren zijn geopend voor alle bezoekers
13:30 Einde maaltijden
13:30 Start belevingswandeling (± 1,2 km), vrije start tot 14.15 u.
15:15 Einde wandeling
15:30 Start show deel 1 in de speeltent
16:20 Pauze
17:00 Show deel 2 tot 17u50

Kies je menu!

Menu 1 (vis)
Gemarineerde zalm parmentier met
aardappeltaartje, mierikswortel mayonaise,
radijs, kwartelei & zilveruitjes.
Koolvishaasje met kruidenkorst, asperges op
Vlaamse wijze en krielaardappeltjes
Panna cotta van witte chocolade en vanille
blauwbessen en stroopwafel en crumble van
soldatenkoek.


Menu 2 (vlees)
Filet D’Anvers met balkenbrij, appel & peer en
peperkoek
Gegrilde varkenslende, jus van Limburgse
mosterd, seizoensgroenten en aardappel wortelsoufflé
Panna cotta van witte chocolade en vanille
blauwbessen en stroopwafel en crumble van
soldatenkoek.


Menu 3 (vegetarisch)
Crémeux van geitenkaas
Gebroken graan met voorjaarsgroenten
Panna cotta van witte chocolade en vanille
blauwbessen en stroopwafel en crumble van
soldatenkoek.
Maaltijd wordt opgediend aan tafel