Den Hertog van Alken

Bert Cosemans: "In 1970 investeerde mijn vader, Theo Cosemans, 35.000 Belgische frank, in een “Royal Worcester” porseleinen postuurke van “The Duke of Wellington” gezeten op een paard. Een porseleinen postuurke dat wij thuis het troetelnaampje “Den Hertog Van Alken” gaven. Mijn vader was heel fier op zijn investering en dus… verstopte hij het, in een doos, in mousse ingepakt, onder het ouderlijke bed. Enkele jaren na zijn overlijden, besloot mijn moeke, Louisa Vanduffel, Den Hertog uit zijn doos te halen en op het kersenhouten rek van ons vader te zetten, zodat ze er elke dag naar kon kijken. In 2015, terwijl ik druk bezig ben met het schrijven van een filmscenario, belt mijn moeder en vertelt ze me dat ze Den Hertog heeft gebroken. Een grote zoektocht begint." "Den Hertog van Alken" combineert het tragikomische lot van een porseleinen familiestuk met een verhaal over de excessen van de filmindustrie in een tijd dat vluchtelingencrisissen de wereld teisteren en overspoelen. Dit speelse stuk theater combineert fantasie en realiteit en daagt zachtjes onze prioriteiten uit.
Lezingen

Praktische gegevens

Harmoniezaal Centrum Lommel
17-03-26
Voor iedereen
Aantal plaatsen resterend: 100
Deelnameprijs: 12,00 euro voor leden
Deelnameprijs: 15,00 euro voor niet leden
Op voorhand inschrijven verplicht

Inschrijven voor deze activiteit kan door de storting op ons Neos Bankrekening Be 98 78451123 5593

Neos Lommel

Ook Interessant

Kaasmakerij Catharinadal
Daguitstappen en bedrijfsbezoeken

Bezoek met de bus aan de kaasmakerij "Catherina dal"

ONZE KAZEN EN PRODUCTEN Catharinadal kenmerkt zich door een erg verscheiden aanbod aan kazen. Het assortiment gaat van harde, zachte en verse kazen tot jonge, belegen en oude brokkelige kazen. Ook zoete, pittige, kruidige en zure varianten blijven niet achterwege. Kortom, voor ieder wat wils! Ons gedreven team blijft experimenteren met bereidingswijzen, kruiden en eventuele andere natuurlijke toevoegingen. Zo blijven onze kazen met nieuwe smaken, aroma’s en texturen je regelmatig verrassen. Wij werken uitsluitend met rauwe, niet-gepasteuriseerde melk. Die heeft een hoge voedingswaarde en zorgt voor een unieke smaak en rijping die je niet terugvindt bij fabriekskazen. Een rondleiding in onze kaasmakerij is een gezellige en smakelijke manier om kennis te maken met de ambacht van kaasmaken. Je krijgt een unieke blik achter de schermen én de kans om onze heerlijke kazen te proeven.

Wim Distelmans
Lezingen

Een waardig levenseinde.

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en voor het recht op euthanasie. Hiervoor kreeg hij verschillende prijzen. Hij richtte met het UZ Brussel het eerste supportief dagcentrum TOPAZ en het consultatieteam ULteam op en bekleedt de leerstoel Waardig Levenseinde van deMens, nu aan de VUB. Hij is oprichter van LEIF en bracht alle initiatieven onder in W.E.M.M.E.L, hét expertisecentrum Waardig Levenseinde van België. Hij is ook de Nederlandstalige voorzitter van de Federale Commissie Euthanasie.

Kolet Janssen
Lezingen

Hoe word ik een leuk oud mens?

In ‘Hoe word ik een leuk oud mens?’ neemt Kolet Janssen je mee naar de valkuilen en kansen van de oude dag. Over de eerste grijze haren en het langzaam onzichtbaar worden, over nieuws- en leergierig blijven, over niet krampachtig jong willen blijven, over doen wat je graag doet, over doseren als levenskunst,… Dat alles lardeert ze met veel humor en relativeringsvermogen, maar ook met de gepaste scherpte. Want alleen zo kunnen we hout snijden, en dat is wat we willen.