Van boon tot chocolade

Hoe een boon chocolade wordt.
Lezingen

Praktische gegevens

Duivenzolder Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7 te 1745 Opwijk
27-01-25
Ontvangst 13:30
Aanvang 14:00
Einduur 17:00
Voor iedereen
Aantal plaatsen resterend: 1
All inn: 19,00 euro voor leden
All inn: 25,00 euro voor niet leden

VOLZET

Vandaag maken we, samen met Trias, kennis met de boeiende wereld van cacao.

We ontdekken het proces van boon tot reep en maken kennis met de verhalen van landbouwers uit Congo en Ecuador.
Deze chocoladeproeverij dompelt je onder in de lekkerste smaken. Je wordt op sleeptouw genomen door het proces van hoe de boon verwerkt wordt tot de reep chocolade die we allemaal wel al in onze handen gehad hebben.
Bovendien ontdekken we waarom duurzame & eerlijke handel zo belangrijk is voor de boeren en boerinnen in Ecuador en de D.R. Congo en welke rol inclusie speelt in de cacaoketen.

Tijdens de 2 uur durende voordracht genieten we van 10 proevertjes.
Als afscheid ontvangt iedere deelnemer een pakketje met een chocoladereep van het merk Ethiquable, een doosje van 2 pralines en een receptenboekje.

Tijdens deze activiteit zal Oxfam Wereldwinkel Opwijk met een standje aanwezig zijn met hun aanbod aan
chocolade.

Deze activiteit kan doorgaan vanaf 20 deelnemers.

Neos Opwijk

Contactgegevens
neosopwijk@gmail.com