50+, startersiniatief

Vlaamse 50-plussers beschikken over dé cruciale ingrediënten om een succesvolle onderneming op te richten: ervaring en vakkennis, de financiële middelen en een gezonde dosis realiteitszin. Toch zijn ze aanzienlijk ondervertegenwoordigd onder de startende zelfstandigen. Met het project “START 50+” willen Integraal en Neos daar verandering in te brengen. Dit doen we samen met de Startersservice van Unizo, de ondernemersbegeleiders van Liantis talent services en met de medewerking van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, VDAB en Syntra Limburg. 

Wenst u meer informatie over ons aanbod Starten met een eigen zaak na 50, stuur dan een mail naar info@integraalvzw.be of neem een kijkje op de website www.ondernemen50plus.com

Door de handen in elkaar te slaan willen wij meer 50-plussers warm maken om hun mogelijkheden als ondernemer te verkennen. 

 
Neos is een vereniging voor senioren met goesting. Neos bedient de meerwaardezoeker op z'n wenken met de beste gidsen, de nieuwste musea, de origineelste reizen en de fijnste feesten. In deze bonte mix van activiteiten vormt kwaliteit steeds de rode draad. Maar er is meer. Neos vzw zet zijn schouders onder projecten die ouderen de kans geven hun expertise en professionele ervaring te blijven inzetten. Neos steunt volop de campagne Start 50+ die meer vijftigplussers wil aanmoedigen hun kans te wagen als ondernemer.

Meer info? www.neosvzw.be l tel. 02/21 22 491 

 
  
Liantis talent services ondersteunt zelfstandigen, vrije beroepers en medewerkers van KMO's in hun zoektocht naar een succesvolle uitbouw van hun carrière. Of het nu gaat om de opstart van een zaak, een keuze in de stappen van groei of een bedrijf overnemen of overlaten, eindeloopbaan,...op elk van deze kruispunten kunnen Zenitor coaches ondernemers een gepast klankbord geven. Liantis biedt coaching, training en advies, specifiek voor ondernemers en vrije beroepers.
 
 
 
  
UNIZO, Unie van Zelfstandige Ondernemers, is met haar 85.000 leden de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en België. UNIZO Startersservice garandeert je een geslaagde start door je alle informatie te bieden die je als startende ondernemer nodig hebt. Zo biedt UNIZO persoonlijk advies, infosessies, een startsimulator voor jouw zaak en een site boordevol informatie.
Meer info? www.unizo.be/uwzaakstarten l tel. 078/35 39 39 l service@unizo.be
 
    
 
Betere zekerheid voor ondernemers, daar werkt Liantis sociaal verzekeringsfonds iedere dag aan. Liantis helpt uw bedrijf te lanceren en draagt zorg voor uw (sociale) zekerheid, van voor de start tot na uw pensioen. Bij Liantis Ondernemingsloket kan je terecht voor alle opstartformaliteiten. Zenito Sociaal Verzekeringsfonds biedt u doorheen uw loopbaan een persoonlijke begeleiding voor uw sociale zekerheid. En Liantis u ook met raad en daad bij in de opbouw van een aanvullende sociale bescherming. 
Meer info? www.liantis.be
 
 
 
 
  
Integraal vzw, de ondernemerswerking voor vijftigplussers van UNIZO en Liantis, is jouw adviseur bij pensioenvoorbereiding, toekomst- & eindeloopbaanplanning en bedrijfsoverdracht. Je kan er terecht voor tal van praktische infosessies, seminaries, ondernemersconferenties, informatie- en adviesmarkten, netwerkmomenten, publicaties en nuttige tools. Met het project 'START 50+' wil integraal zoveel mogelijk vijftigplussers aanmoedigen om te kiezen voor een carrière als zelfstandig ondernemer.
  
 
 
 
  
 
 
 
 
Meer informatie over de VDAB dienstverlening
Meer info? www.vdab.be 
 
 
 
 
 
Meer informatie rond het project 'Maak werk van je zaak'
Meer info? www.syntra-limburg.be
 
 
 
 
 
 

 

Download documenten :