Informatie
GRATIS OPLEIDINGSREEKSEN START 50+

Integraal vzw en haar partnerorganisaties UNIZO, Neos en Liantis organiseren met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, VDAB en Syntra Limburg regelmatig infosessies over ‘Starten met een eigen zaak na 50’. Wilt u op tijd op de hoogte blijven van nieuwe data en locaties van 'START 50+' of wenst u zich onmiddellijk in te schrijven voor één van onze informatiereeksen en/of voor een gepersonaliseerd coachingtraject, mail dan naar marc.gommers@integraalvzw.be of bel naar 02 21 22 221.

INFORMATIEREEKSEN “STARTEN MET EIGEN ZAAK NA JE 50ste!
Starten met een eigen zaak op oudere leeftijd: er komt heel wat bij kijken! Een grondige voorbereiding en goede informatie zorgen alvast voor een vlotte start!
Daarom organiseren we een praktische opleidingsreeks over hoe starten met een zaak na 50. 
Dankzij dit startersinitiatief kunnen vijftigplussers die dromen van een eigen zaak (in hoofd- of bijberoep) hun droom verwezenlijken en een nieuwe carrière als ondernemer uitbouwen.
Neem een kijkje op de website www.ondernemen50plus.com voor meer informatie, de recente data & locaties en inschrijven voor de gratis informatiereeksen START 50+. Voor meer info kunt u ook een mailtje sturen naar marc.gommers@integraalvzw.be

Klik hier voor het bekijken van de informatiefolder.
 
Driedelige informatiecyclus “Starten met een eigen zaak na je 50ste!”
Kandidaat-ondernemers 50+ kunnen gratis deelnemen aan de informatiecyclus ‘Starten met een eigen zaak na je 50ste’. De reeks bestaat uit 3 namiddagsessies waar u de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart om de hoek komen kijken.
 
PROGRAMMA INFORMATIEREEKS "START 50""
 

Sessie 1:  Hoe start ik op als zelfstandige?  

Een zaak starten en wat nu? UNIZO Startersservice vertelt wat u als een starter 50+ moet weten om een goeie opstart te organiseren: van startmodaliteiten en -formali­teiten en juridische vormen tot  boekhoudkundige verplichtingen. Een startende ondernemer kan beroep doen op verschillende (financiële) steunmaatregelen, deskundig advies, transitiepremies, subsidies .... Tijdens deze infoavond ontdekken 50+ kandidaat-ondernemers het ruime pallet van ondersteuning voor startende ondernemers!

® Gastsprekers: UNIZO Startersdienst en VLAIO 

 

Sessie2: Optimalisatie van uw sociale zekerheid en bescherming bij starten na 50              

De Studiedienst van Liantis Sociaal Verzekeringsfonds gaat dieper in op de gevolgen van een overgang naar een zelfstandige activiteit voor uw sociale rechten en sociale bescherming  (bijdragen hoofd- bijberoep, gevolgen pensioen, ziekteverzekering, aanvullende sociale bescherming,…).

® Gastspreker Studiedienst Liantis sociaal verzekeringsfonds.

 

Sessie 3: Op ondernemen staat geen leeftijd! Ondernemerscompetenties

Inzicht in de eigen ondernemerscompetenties en het persoonlijk ontwik­kelingsproces als beginnende 50+ zelfstandige ondernemer vormen het onderwerp van deze sessie. Ook de mogelijkheden tot verdere begeleiding- & ondersteuningsvormen en de een eventuele overname van een zaak komt aan bod

® Gastspreker: Liantis talent services, VDAB en Overnamemarkt.be

  

 
De eerstvolgende informatiereeksen START 50+ gaan in het najaar 2020 en dit op 4 plaatsen in Vlaanderen:
 
 
REEKS TE HERENTALS

 

· Wanneer 4 namiddagen:

Maandag 23/11/20, woensdag 25/11/20 en maandag 30/11/20.

Aanvang 3 sessies: telkens 13u30 – Einde voorzien ca. 16u30. Onthaal vanaf 13u00 met koffie. De cyclus gaat door in het Liantis-gebouw, Atealaan 25 te Herentals. 

 

 

REEKS TE GENT 

 

· Wanneer 3 namiddagen:

 

Dinsdag 24/11/20, donderdag 26/11/20 en dinsdag 01/12/20.

Aanvang 3 sessies: telkens 13u30 – Einde voorzien ca. 16u30. Onthaal vanaf 13u00 met koffie. De cyclus gaat door in het Liantis/UNIZO gebouw, Nadine Crappéstraat

REEKS TE HASSELT 

· Wanneer 3 namiddagen:

Donderdag 03/12/20, dinsdag 08/12/20 en donderdag 10/12//20.

Aanvang 3 sessies: telkens 13u30 – Einde voorzien ca. 16u30. Onthaal vanaf 13u00 met koffie. De cyclus gaat door in het Liantis/UNIZO gebouw, Maastrichtersteenweg 254 te Hasselt

 

REEKS TE BRUGGE

Wanneer 3 namiddagen

 

 

 

                                              

  
 

“50-plussers zijn geknipt voor bedrijfsovername”- Interview met Walther De Reuse 

Walter de Reuse stond aan de top van het Vlaamse bedrijfsleven en adviseert starters, junioren en senioren.
Voor seniorstarters in het bijzonder ziet hij zowel specifieke kansen, als drempels bij het ontplooien van hun ondernemerschap. Multimedia en de digitale telecommunicatie is ook in Vlaanderen een 'booming business'.
Met een eigen revolutionair product op de proppen komen in die branche is echter niet meer weggelegd voor de meeste 50-plussers. De kansen voor 50-plussers die echt de ambitie hebben om een onderneming te laten floreren, liggen elders.

Hun ervaringsrijk profiel is bijvoorbeeld erg gunstig bij bedrijfsoverdrachten. Vanuit zijn eigen kijk op het ondersteunen van kandidaat- ondernemers ontwikkelde Walther de Reuse een bedrijvencentrum waar start- ups  maximaal worden gefaciliteerd.

 

Lees hier het interview met expert Walter De Reuse

 

 

 

 

 

· Waar 

Maandag 07/12/20, woensdag 09/12/20 en maandag 14/12//20.

Aanvang 3 sessies: telkens 13u30 – Einde voorzien ca. 16u30. Onthaal vanaf 13u00 met koffie. De cyclus gaat door in het Liantis gebouw, Sint Clarastraat 48 te Brugge

Download documenten :
Detailprogramma reeks START 50+ najaar 2019 te Roeselare
Detailprogramma reeks START 50+ najaar 2019 te Antwerpen
Interessante Links :