Je bent hier:
Agenda Nationale agenda
Terug naar overzicht
Flims - Intersoc
op 8/6/2023 - 17/6/2023
Programma:

Geniet van de bloemen en de natuur in het Zwitserse Flims

Flims in Zwitserland is een droombestemming voor genieters en cultuurliefhebbers. Droom weg bij het turkooisblauwe Caumameer, de parel van Flims op slechts 10 minuten wandelen van het hotel. Het helderblauwe water is verrassend warm. Genieten van de zon en van de rust kan op de uitgestrekte groene grasvelden langs het meer, met uitzicht op de pittoreske baai.

Vanuit Flims kan je een adembenemend mooie wandeling maken langs 4 van de 6 meren in het gebied van Flims, Laax en Falera. Ook op cultureel vlak word je in deze regio echt verwend.
Maak een rit met de panoramatrein door de Rheinschlucht, de Grand Canyon van Zwitserland of bezoek Disentis, aan de voet van de Oberalppass.

Enkele mogelijke excursies tijdens deze reis

  • Met de panoramatrein door de wondermooie Rheinschlucht: De Rheinschlucht wordt ook wel de Grand Canyon van Zwitserland genoemd. Met de panoramatrein kunnen we dit natuurwonder op een comfortabele manier verkennen. We leggen het traject Reichenhau–Ilanz af en stoppen in dit laatste stadje voor een stuk taart. Ilanz is een levendig stadje in het groen.
  • Op de koffie bij de Benedictijnen: We reizen met de trein van Chur naar Disentis doorheen charmante Zwitserse dorpen en langs schitterende natuur. Disentis is gelegen aan de voet van de Oberalppass. De bekendste trekpleister is hier ongetwijfeld het enorme benedictijnenklooster uit 720 na Christus. We verkennen tijdens een dorpswandeling het klooster en de 2 kerken.
  • Maienfeld, het dorp van Heidi: In het idyllische Heididorp vinden we o.a. haar huis terug. We volgen het Heidi-pad doorheen het dorp, bezoeken de tentoonstelling ”Heidi’s World” over haar leven en bewonderen een exacte replica van de berghut waarin Heidi haar zomers doorbracht bij haar grootvader.
  • De grens over naar Liechtenstein en Oostenrijk: We starten de dag in Vaduz, de hoofdstad van de dwergstaat Liechtenstein. Vervolgens reizen we verder naar het land van de gemütlichkeit, Oostenrijk. We verkennen Bregenz, een stad met veel middeleeuwse vakwerkhuizen. Per boot betreden we de Bodensee, het drielandenpunt tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, voor een bezoek aan het stadje Lindau op een eiland in dit meer.

Periode: 8 juni - 17 juni 2023 (10 dagen/11 nachten)

Prijs: € 1386 p.p. (single toeslag = € 180 p.p.)

 

Incl. volpension dranken all-in, busreis heen en terug

Meer informatie of boeken
Flims Zomer Neos - Intersoc Groepsvakanties
Intersoc –Lic. A5654
Haachtsesteenweg 579, PB 47, 1031 Brussel
Vera Verbeeck, vera.verbeeck@intersoc.be
0473/88 11 98

Heb je interesse in een andere reis van Intersoc bezoek dan zeker de algemene website voor neos-leden.

Georganiseerd door:
Intersoc
Download documenten:
Flyer