Je bent hier:
Agenda Nationale agenda
Terug naar overzicht
Provinciale Reis naar de Duitse Hanzesteden -VERPLAATST NAAR 2021
op 25/10/2020 - 30/10/2020
Programma:
Wegens de coronacrisis zagen wij ons genoodzaakt om deze reis op te schuiven naar 2021. Exacte data volgen nog. Programma en hotel wijzigen niet.
 
De Hanze was een samenwerkingsverband tussen diverse handelssteden, van het Noorse Bergen tot het Russische Novrod, tot het Vlaamse Brugge. Slimme kooplieden en dappere zeelui in enkele Noord-Duitse steden hadden zich al in de 13e Eeuw verenigd om hun imperium en financiële belangen te beveiligen en verder uit te bouwen. Later sloten andere handelsposten aan en werd het een verbond van handelssteden. Het legde hen geen windeieren en de Hanze schonk de kooplui en de steden aan de Oostzee veel macht en rijkdom.
 
Dit fascinerend stukje economische geschiedenis uit de middeleeuwen gaan we ontdekken tijdens deze reis. Vanuit onze verblijfsbasis Bad-Segeberg trekken we met onze autocar op verkenning naar en in de Hanzesteden Bremen, Hamburg, Lübeck en Rostock. We bezoeken en bewonderen er de cultuurhistorische getuigen van deze rijke periode. Wij rijden, wandelen en varen u doorheen een mooi en gevarieerd historisch en modern programmapakket, zonder de ontspannende, lekkere en aangename geneugtes van het leven uit het oog te verliezen!
 
Het ganse programma kan u downloaden via onderstaande link. Meer info via info@ctt.be  
Georganiseerd door:
Neos Provincie Antwerpen
Download documenten:
Programma Provinciale Reis Duitse Hanzesteden