Je bent hier:
Agenda Nationale agenda
Terug naar overzicht
Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen - UITGESTELD TOT EEN LATERE DATUM
op 27/4/2021 om 14:00 tot 18:00
Programma:

De Belgische Defensie beschikt over drie professionele muziekkapellen die over het hele land zorgen voor de muzikale omlijsting bij militaire plechtigheden en talrijke herdenkingsactiviteiten.

Via deze concerten steunt Defensie talrijke sociale projecten. Nationale en internationale organisatoren van muziekfestivals en taptoes verwelkomen hen graag. Drie dynamische en jonge dirigenten staan immers garant voor muzikale topkwaliteit in een zeer breed muzikaal spectrum.
Elk van de orkesten - het oudste al meer dan 180 jaar - bouwt nog jaarlijks haar eigen sound en muzikale identiteit verder uit. Van het grote klassieke repertoire tot hedendaagse pop, rock & jazz!
 
Voor het eerst in de geschiedenis bij Neos Limburg kunnen we dit uitzonderlijke muzikale gezelschap op ons programma aankondigen. Neos Limburg heeft een afspraak met De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, een groot harmonieorkest van 84 streng geselecteerde musici, allen titularis van verschillende Eerste Prijzen van onze Koninklijke Conservatoria, weten te versieren.
 
Sinds haar ontstaan in 1832 heeft deze Muziekkapel door haar uitzonderlijke kwaliteiten zowel specialisten als het grote publiek in binnen- en buitenland weten te boeien. Wij laten ons onderdompelen en genieten van hun muziekkeuze  o.l.v. Luitenant Yves Segers, de kapelmeester van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.  
 

 

Georganiseerd door:
NEOS Limburg
Locatie:
cultuurcentrum MUZE
Marktplein 3
3550 HEUSDEN