Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
Paradijsvogels - toneel door Fred Delfgaauw: GEANNULEERD
op 3/4/2020 om 15:00 tot 18:00
Programma:

Waarover gaat het?

Fred Delfgaauw neemt ons mee naar het Haagse straatje waar hij is geboren. Een doodlopend straatje, met achterin een enorme muur, waar mensen met verschillende geloofsopvattingen gewoon naast elkaar woonden.  De muur staat symbool voor de vrijheid van anders denken en geloven die kenmerkend was voor de bewoners. Twijfel en verdraagzaamheid hebben plaats moeten maken voor zeker weten en verharding. In Paradijsvogels zoemt Fred Delfgaauw in op figuren die aan de zelfkant van de samenleving staan. Kleurrijke types die gepokt en gemazeld zijn door het bestaan en met leedwezen terugkijken op de dagen van weleer. Moderne paradijsvogels waarvan je de schoonheid pas kan zien als je ze met liefde tegemoet treedt. We kunnen rekenen op een voorstelling waarin humor en ontroering zo dicht bij elkaar liggen, dat het schuurt. Een meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater met poppen, weet zijn publiek opnieuw te boeien. 

Enkele reacties….

Een Nederlandse krant schreef: “Fred Delfgaauw is een geboren verteller en een uitstekende poppenspeler. Toepasselijke muziekflarden, een perfecte belichting en mooi gemaakte poppen. Minimale middelen met een maximaal effect, een echte theatertovenaar.

 

 de Volkskrant: “Delfgaauw is niet uit te leggen. Je MOET hem zien.”

 

Theatermagazine Scènes: ⭐⭐⭐⭐ ...de verbeelding wint. Paradijsvogels bezorgt je een mooie avond omdat Delfgaauw fraai kan vertellen. De speltechniek van Delfgaauw is verbluffend en zeer verfijnd. De magie die dat teweeg brengt voelt weldadig.

 

Herman van Veen zegt over Delfgaauw: “Fred is een gezelschap in zijn eentje en wij, het publiek, zijn prettig verbaasd, gaan naar huis en als we thuiskomen zeggen we ‘Verrek, we zijn onze jas vergeten’”.

 

AD: “Niet voor niets ontving hij meerdere keren de Toneelpublieksprijs. Het publiek houdt van hem.”

 

Een promofilmpje kan u bekijken via deze link

 

 
Georganiseerd door:
NEOS Limburg
Locatie:
CC MUZE
Marktplein 3
3550 HEUSDEN