Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
DROOMEXPRESS
op 13/3/2020 om 20:00 tot 22:00
Programma:

Theatervoorstelling door Theater Speranza

De volledige  opbrengst  van deze benefietvoorstelling gaat naar AKABE  of scouting voor mensen met een beperking  van
Scouts Kortemark.

 

Het echtpaar Frank en Annie Bernaerts leeft al 20 jaar samen op basis van een leugen. Nadat hun dochter Ingrid uit het leven gestapt is, kan het wederzijdse bedrog niet langer vol gehouden worden. Zeker niet wanneer de vriend van de dochter met ‘bezwarende documenten’ opduikt om rekenschap te vragen over de dood van zijn geliefde. Verdrongen conflicten, frustraties en verwijten, pijnlijke herinneringen en gebeurtenissen uit het verleden dringen zich nu onweerstaanbaar op en drijven de spanning tussen de drie personages ten slotte naar een tragisch hoogtepunt.            

 

 

 

Auteur Koen Vermeiren

 

(°1953) is Doctor in de Letteren en Wijsbegeerte.  Hij heeft een rijk gevulde loopbaan: leraar Nederlands, docent aan de Academie voor Schrijfkunst Antwerpen, zelfstandig auteur sinds 1990. Hij schreef o.m. romans, toneelstukken, scenario’s voor VRT, VTM en Radio 3.  Hij publiceerde literaire essays en hij werkte de laatste twintig jaar mee aan televisiereeksen zoals Witse, Zone Staad, FC de kampioenen ….. In 1990 kreeg  DE DROOMEXPRES de Visser-Neerlandiaprijs voor toneel.  

AKABE of  Anders Kan Best Scouts Kortemark is een aparte werking voor mensen met een beperking.  Op 9 september 2018 is de werking opgestart. Om de drie weken is er een activiteit van 14u tot 17u op zondag.   Tijdens de activiteit is er telkens ook een vieruurtje voorzien voor de leden.  De  activiteiten zijn zeer gelijklopend met de reguliere werking. Zo spelen zij ook pleinspelletjes of themaspelen. Maar knutselen of koken staan zeker ook op het programma. De Akabe’ers zijn vorig scoutsjaar mee geweest op groepsweekend met de reguliere werking en de Akabe-tak  is ook voor het eerst op kamp geweest naar Nieuwpoort. Vorig scoutsjaar telde de Akabe-tak  9 leden en gedragen door een team van 6 leid(st)ers.

 

De opbrengst van de theatervoorstelling zal voornamelijk gebruikt worden  om een geschikte kamp- en weekendlocatie te vinden. Want het is moeilijk om een gebouw te vinden aangepast  aan de specifieke noden. Vaak zijn die gebouwen ook een heel stuk duurder. De meerprijs van zo’n kamplocatie wil scouts Kortemark evenwel niet doorrekenen aan de Akabe-leden.  Er wordt ook aangepast spelmateriaal aangekocht  om de activiteiten nog leuker en plezanter te maken!

 

Met deze activiteit dragen wij bij aan de solidaire campagne www.neosvzw.be/neosmeteenhart

 

 

 

 

Georganiseerd door:
Mouton Dirk - Voorzitter
Locatie:
OC De Gildezaal
Schoolwegel 5
8610 HANDZAME