Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
FABELS EN FEITEN OVER VOEDING
op 14/5/2020 om 14:00 tot 17:00
Programma:

Voordracht door Eric De Maerteleire

Over voeding doen de vreemdste verhalen de ronde. Zijn aardappelen dikmakers? Hoeveel eieren mag men eten per week? Bestaan er voedingsmiddelen met een sterk anti-kankereffect? Waarom zijn sommige mensen verslaafd aan chocolade? Waarom mag men spinazie niet opnieuw opwarmen? Is aspartaam kankerverwekkend? Mag je beschimmeld voedsel opeten? Hoeveel water moet je per dag drinken? Bestaan er voedingsstoffen met een sterk antikanker effect?  Is een microgolfoven veilig ? Zijn biologische producten beter dan conventionele producten? Bevordert een glaasje melk voor het slapengaan de nachtrust ? Is de consumptie van zuivelproducten aan te raden?........

Eric De Maerteleire studeerde af als bio-ingenieur aan de Universiteit Gent in 1973 en behaalde een doctoraatsdiploma in 1980. In datzelfde jaar werd hij hoofd van het Gentse Stadslaboratorium, een functie die hij tot eind december 2010 uitoefende. Beroepshalve analyseerde hij dagelijks voedingsmiddelen. Daaruit ontstond zijn passie voor de relatie tussen voeding en gezondheid.

In een verstaanbare taal – hij was al eens onze gast - weerlegt hij een aantal mythes rond voeding maar evengoed biedt hij als wetenschapper bruikbare tips voor een gezonde voeding.

 

Georganiseerd door:
Mouton Dirk - Voorzitter
Locatie:
OC De Gildezaal
Schoolwegel 5
8610 HANDZAME