Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
ZOMEROPERA IN ALDEN BIESEN
op 18/6/2020 om 15:00 tot 20:00
Programma:

 

ZOMEROPERA IN ALDEN BIESEN

 

Goede tradities zijn erom verdergezet te worden. Vandaar dat Neos Maaseik opnieuw wenst deel te nemen aan één van de zomeractiviteiten van Alden Biesen. Ditmaal werd gekozen voor de opera Madama Butterfly van Puccini. Zonder meer een klepper van formaat. Puccini heeft met Madama Butterfly zang, muziek en theater samengesmolten tot een overweldigende opera. Regisseur Frank Van Laecke werkt voor de negende keer samen met de Zomeropera. Voor Studio 100 realiseerde hij de spektakelmusicals 14-18, Daens en 40-45, waardoor zijn bekendheid in Vlaanderen is gegroeid en ondertussen realiseert hij prijswinnende operaregies in het buitenland. De betoverend mooie muziek wordt gedirigeerd door de Italiaan Federico Santi, geen onbekende voor Zomeropera.

Madama Butterfly is het ontroerend verhaal van de jonge Japanse Cio-Cio-San die jaren wacht op de terugkeer van haar grote liefde, de Amerikaanse luitenant Benjamin Franklin Pinkerton. Tot blijkt dat de grote liefde eenzijdig was en haar wereld in elkaar stort.

Frank Van Laecke vat zijn regieconcept als volgt samen: Cio-Cio-San deelt haar verhaal met velen. In haar naam wachten vele vrouwen op de terugkeer van hij die nooit zal blijven. In haar onverzettelijke logica is wachten slechts een noodzakelijke fase in haar levensverhaal. Een verhaal dat niet onbekend eindigt. Er zijn maar twee mogelijkheden, hereniging of dood. In beide gevallen sterven verdriet en pijn.

De uitgang die Frank Van Laecke bedacht in de finale is verbluffende en laat niemand onberoerd.

De opera gaat door op donderdag 18 juni. De prijs voor leden 48 €.

Niet leden betalen 58 €.

We opteren voor tickets van categorie 2.

De verplaatsing zal gebeuren met eigen auto´s. Om in verband met de auto’s misverstanden te voorkomen graag opgeven of je wil rijden en als je afspraken maakt met andere leden om mee te rijden hadden wij dat graag vooraf geweten.

Inschrijven kan door het storten van 48 € of 58 € tegen 15 mei.

Georganiseerd door:
MAASEIK