Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
“ALS LIEFDE ZOLANG KAN DUREN - DE SAMENLEEFRELATIE NA 55”
op 5/3/2020 om 14:00 tot 17:00
Programma:


Prof. Alfons Vansteenwegen is psycholoog, psychotherapeut en seksuoloog. Hij was jarenlang voorzitter van het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen, en Hoofd van het Communicatiecentrum voor Echtparen U.Z. Leuven. Hij is de auteur van bestsellers als ‘Liefde is een werkwoord’, ‘Ondanks de liefde’, ‘Liefde na verschil’ en ‘Het kleine boek liefde’. Zijn werk werd bekroond met de prestigieuze tweejaarlijkse Nederlandse seksuologieprijs van Emde Boas-Van Ussel. In 2011 bekroonde de World Association of Sexual Health zijn carrière met de Life Achievement Gold Medal Award.

Als liefde zoveel jaar kan duren. De samenleefrelatie na 55.

Het einde van de carrière(s) en het weg zijn van de kinderen brengen een nieuwe periode in de samenleefrelatie.

  • Wat doe je als je na een leven lang werken plotseling weer dag in dag uit samen bent, en weer op elkaar bent aangewezen?
  • Hoe blijf je origineel en ‘verschillig’ tegenover elkaar?
  • Hoe blijf je betrokken zonder bemoeienis?

Alle verschillen zijn duidelijk geworden. We kennen de permanente en de onoplosbare problemen.

Ook de seksualiteit verandert. Partners die nu kort bij elkaar leven, moeten leren mentaal afstand nemen om samen te kunnen blijven door een goede terreinverdeling, het origineel blijven voor elkaar en het vermijden van vicieuze cirkels.

Echt spreken, gevoelens mededelen en medeleven, en ook overleg blijven noodzakelijk. De omgang met kinderen en kleinkinderen is een nieuwe uitdaging. Dit kan leiden tot een diepe duurzame betrokkenheid, waarbij ‘lief zijn’ kan helpen.

----

Na de uiteenzetting (duur: ca. 1u30) is er nog gelegenheid om wat vragen te stellen en daarna om gezellig na te praten bij een kopje koffie of een ander drankje tegen kostprijs.

Georganiseerd door:
LONDERZEEL
Locatie:
Gildenhuis - grote zaal
Gildenstraat 21
1840 LONDERZEEL