Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
Daguitstap Trammuseum en Laken
op 17/3/2020 om 9:00 tot 17:00
Programma:

 

 

We vertrekken met onze bus om 9 uur van op onze vaste plek op de parking achter de St. Antonius kerk in Brasschaat. De reis gaat naar  Laken, waar we de oudste nog gebruikte Brusselse begraafplaats bezoeken. Onder begeleiding van een gids vinden we rond het koor van de oude Gotische kerk de grafmonumenten van Belgische adel en burgerij: een openluchtmuseum met beeldhouwwerken van kunstenaars zoals Rodin.

 

We vinden er de grafmonumenten van Adolphe Delhaize, Michel de Gelderode en Jozef kardinaal Cardijn, maar ook van Camille Jenatzy, de eerste die meer dan 100km per uur reed met zijn auto.

 

Van Laken keren we terug naar Antwerpen, en gebruiken de lunch in het restaurant Colmar Wezenberg, waar we de keuze hebben tussen een gegrilde rundssteak of een kabeljauwhaasje gevolgd door een heerlijk dessertenbuffet.

 

Daarna worden we om 14h30 u verwacht voor een heel ander bezoek: het Trammuseum aan de Diksmuidelaan in Berchem, waar we door een gids worden meegenomen op een rit door de tijd met tram en bus.

 

Wie mee wil kan inschrijven ten laatste op 3 maart door storting van 55,- euro per persoon op rekening BE90 4151 1545 1132 van NEOS Brasschaat met vermelding ‘Laken tram’  en ‘vis’ of ‘vlees’.

 

Deze prijs omvat de busrit, de maaltijd inbegrepen drank, de 2 bezoeken met gids.

 

Het aantal deelnemers is beperkt tot 35, en de datum van betaling bepaalt de prioriteit.

 

Georganiseerd door:
BRASSCHAAT