Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

CLUB-ACTIVITEITEN

De plaatselijke afdelingen organiseren tal van activiteiten. Deze gaan van voordrachten, daguitstappen, gezellig samenzijn, sport en ontspanning,...
In onderstaand overzicht worden sommige activiteiten (voordrachten, uitstappen, cultuur) van de afdelingen in de kijker gezet. Wil je weten wat een afdeling daarnaast nog op het programma staan heeft, neem dan zeker een kijkje op de website van de afdeling. Klik hier voor een overzicht van alle afdelingen en hun website

Terug naar overzicht
Lezing : "DE LANGE TOCHT - HOOP IN DE STRIJD TEGEN KANKER" door prof. Johan SWINNEN
op 1/12/2022 om 14:00 tot 17:00
Programma:

Johan SWINNEN is kankeronderzoeker. 11 jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld.  Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde, liep Johan in 2017 van Leuven naar Compostela. In zijn rugzak staken meer dan 800 brieven van en voor kankerpatiënten: over deze reis bracht hij verslag uit in het boek Post voor Compostela.  In 2019 ondernam hij een looptocht naar Rome: ‘Beeldje bij beeldje’ werd een groot symbool van verbondenheid.  Tijdens de coronaperiode probeerde hij kankerpatiënten en hun naasten wat houvast te bieden met de hartverwarmende actie ‘Hou(t) me vast’.

Johan vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Hij schetst hoe ook het kankeronderzoek al een lange tocht heeft afgelegd en leidt tot nieuwe inzichten en betere behandelingen. Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij ons mee op zijn looptochten. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop.

Johan SWINNEN aangekomen in Compostella

Johan SWINNEN (°1965) is biochemicus van opleiding en is verbonden aan het Leuven Kankerinstituut van de KU Leuven. Hij is hoofd van het Laboratorium voor Lipidenmetabolisme en Kanker, waar hij met een team van jonge onderzoekers op zoek gaat naar betere behandelingen van kanker. In zijn schaarse vrije tijd is Johan langeafstandsloper.

-----------------------------------------------

Na de uiteenzetting (duur: ca. 1u30) is er nog gelegenheid om wat vragen te stellen en daarna om gezellig na te praten bij een kopje koffie of een ander drankje tegen kostprijs.

Voor eventuele bijkomende inlichtingen:

  • Rita Slachmylders : tel: 052 - 30 07 31
  • of : NEOS.Londerzeel@telenet.be

(Leden : GRATIS   //   Niet-leden, geïnteresseerden  : 5 € - terugbetaald indien ze later lid worden)   

Georganiseerd door:
LONDERZEEL
Locatie:
GILDENHUIS
Gildenstraat 21
1840 LONDERZEEL