Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

CLUB-ACTIVITEITEN

De plaatselijke afdelingen organiseren tal van activiteiten. Deze gaan van voordrachten, daguitstappen, gezellig samenzijn, sport en ontspanning,...
In onderstaand overzicht worden sommige activiteiten (voordrachten, uitstappen, cultuur) van de afdelingen in de kijker gezet. Wil je weten wat een afdeling daarnaast nog op het programma staan heeft, neem dan zeker een kijkje op de website van de afdeling. Klik hier voor een overzicht van alle afdelingen en hun website

Terug naar overzicht
Daguitstap Turnhout (ID 28-09-2022)
op 4/10/2022 om 8:00 tot 18:30
Programma:

 

Turnhout

 

 

Vele mannen van onze generatie kennen Turnhout van de Kazerne Majoor Blairon. Menige soldaat van destijds heeft daar zijn  legerdienst of minstens de opleiding gedaan. Met het opheffen van de legerdienst had de kazerne als opleidingscentrum nagenoeg geen toekomst meer. Ze sloot dan ook definitief de deuren in 1998. Tot daar een beetje militaire geschiedenis van de stad Turnhout.

We gaan dus op dinsdag 04 oktober naar Turnhout niet om de kazerne te bezoeken doch wel om kennis te maken met andere troeven en bezienswaardigheden waarover Turnhout beschikt.  Zo is de stad wijd en zijd bekend om zijn speelkaartenmuseum en er zijn nog vele andere bezienswaardigheden waarmee we gaan kennis maken gedurende een spreekwoordelijke speelkaartenwandeling.

Het volledige programma ziet er als volgt uit: we vertrekken aan het CC Achterolmen om 08:00 u. We voorzien in Turnhout toe te komen tussen 09:30 u en 10:00 u. We krijgen koffie of thee en een koffiekoek. Daarna gaan we met een gids het Nationaal Museum van de Speelkaart bezoeken. Om 12:00 u gaan we middageten in de Brasserie Sorbonne. In de namiddag doen we de speelkaartenwandeling. Rond 16:00 u is het programma beëindigd. We denken terug in Maaseik te zijn rond 18:30 u.

De deelnameprijs all in is vastgelegd op 60€. Inschrijven kan tot 28 september. Je bent pas ingeschreven als het geld op de rekening staat.

 

Georganiseerd door:
MAASEIK