Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

CLUB-ACTIVITEITEN

De plaatselijke afdelingen organiseren tal van activiteiten. Deze gaan van voordrachten, daguitstappen, gezellig samenzijn, sport en ontspanning,...
In onderstaand overzicht worden sommige activiteiten (voordrachten, uitstappen, cultuur) van de afdelingen in de kijker gezet. Wil je weten wat een afdeling daarnaast nog op het programma staan heeft, neem dan zeker een kijkje op de website van de afdeling. Klik hier voor een overzicht van alle afdelingen en hun website

Terug naar overzicht
Gegidst bezoek aan Oud Molenbeek
op 1/6/2023 om 13:00 tot 17:00
Programma:

 Sint-Jans-Molenbeek was ooit een dorp op het platteland aan de Molenbeek. Later werd het een welvarende gemeente die haar vruchten plukte van de industriële ontwikkeling aan het kanaal.

 

Nu is het een dichtbevolkte gemeente, een kruidvat (soms ook kruitvat) van polyvalente culturen en waar iedere burger zijn plaats tracht te vinden. Molenbeek werkt aan zijn toekomst.... kom deze gemeente ervaren.

We nemen de trein van 9.41 uur in Begijnendijk (of bij de stopplaats om 9.49 uur in Aarschot) naar Brussel Noord.

We wandelen van het Noordstation via de Ribaucourtstraat naar Oud Molenbeek en bekijken samen met onze gids de impact van het verleden en het heden.

De totale afstand van deze wandeling bedraagt ongeveer 7 km. De bestrating is hoofdzakelijk met kasseien. Gemakkelijk wandelschoenen zijn geen overbodige luxe!

's Middags nemen we een uitgebreide lunch (soep; hoofdgerecht, nagerecht met koffie, 1 glas wijn en verder plat water a volonté) in Belmundo, een restaurant met sociale tewerkstelling.

De prijs voor deze uitstap (treinrit niet inbegrepen) is 48 euro. Hierin zijn de gids en het middagmaal in het restaurant Bel Mundo inbegrepen. Niet-ledenkunnen mee voor een meerprijs van 5 euro.

Wil je dat we voor jou ook een treinticket voorzien, tel dat bedrag dan bij je inschrijving op. Voor een seniorticket (65+) is dat 7,80 euro. Voor een standaard retourticket (<65 jaar) is dat 18,60 euro vanuit Begijnendijk en 17,60 euro vanuit Aarschot. Als je zelf voor je ticket zorgt, noteer je dat bij de inschrijving (ticket:zelf)

  • Inschrijven doe je door het gepaste bedrag: 48 euro(leden) of 53euro(niet-leden) + prijs ticket (als wij daarvoor moeten zorgen) met vermelding van je naam, 'Brussel' en de opstapplaats (Aarschot of Begijnendijk).
  • Zorg je zelf voor je treinticket, vermeld dat dan ook bij inschrijving. (ticket:zelf)
  • Deadline voor inschrijving : 15 mei
  • Bij meer dan 25 deelnemers organiseren we deze uitstap nogmaal, een week later op 1 juni.
  • Wil je in dezelfde groep zijn als een ander lid, dan mag je dat bij de inschrijving vermelden of apart met een mailtje naar neosbb18@gmail.com. 

 

Georganiseerd door:
Neos Begijnendijk-Betekom