Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

CLUB-ACTIVITEITEN

De plaatselijke afdelingen organiseren tal van activiteiten. Deze gaan van voordrachten, daguitstappen, gezellig samenzijn, sport en ontspanning,...
In onderstaand overzicht worden sommige activiteiten (voordrachten, uitstappen, cultuur) van de afdelingen in de kijker gezet. Wil je weten wat een afdeling daarnaast nog op het programma staan heeft, neem dan zeker een kijkje op de website van de afdeling. Klik hier voor een overzicht van alle afdelingen en hun website

Terug naar overzicht
Daguitstap naar Gent
op 27/6/2023 om 9:15 tot 20:23
Programma:

 

Op dinsdag 27 juni vindt onze laatste activiteit voor de zomervakantie plaats.

We gaan op daguitstap naar Gent! Ziehier het programma dat een hele dag omvat en waarin we bekende en mooie plekjes van Gent zullen verkennen. We hebben ervoor gekozen om het aan een ontspannen tempo te doen, alles ligt op korte loopafstand bij elkaar en er zijn meerdere rustpauzes voorzien. 's Morgens verzamelen we aan het treinstation van Alken om 9.15 u. We vertrekken met de trein van 9.35u. vanuit het station van Alken. Iedere deelnemer zorgt zelf voor een seniorenbiljet (7,80 €) vermits dit op naam aangekocht dient te worden. De aankoop van een seniorenbiljet kan in een station of online. Leden die daarbij hulp wensen, gelieve dat bij inschrijving te melden.

Om 11.21u. komen we aan in het station Sint-Pieters in Gent. Daar wacht de gids ons op.  We nemen de tram naar de Korenmarkt – de gids zorgt voor de betaling van de tram – waar we rond 11.50u. zullen toekomen en aldaar gaan we naar het Voske, een brasserie in het hart van Gent, gelegenheid om even een drank- en toiletpauze houden. Om 12.10u. worden we verwacht in de St. Baafskathedraal . Het bijzondere aan dit bezoek is dat elk een AR-bril (Augmented Reality bril) krijgt. Op die manier kan je Het Lam Gods en andere kunstschatten bewonderen en de bewogen geschiedenis ervaren alsof je er zelf bij was! Na dit bezoek wandelen we o.l.v. onze gids rustig naar de Korenlei, waar we tegen 14u. gaan lunchen in restaurant “KorenleiTwee”. Met een prachtig zicht op de Korenlei wordt ons een typische “Gentse Waterzooi “aangeboden. Je kan kiezen tussen Waterzooi met vis of met kip.  Let wel: doordat de lunch pas rond 14u. zal zijn, is het misschien aangeraden iets mee te nemen dat je op de trein of later kan nuttigen.

Na de lunch zetten we onze uitstap verder met een boottocht op de Leie. Om 15.15u vertrekt de privéboot voor een historische rondvaart van een 40-tal minuten met als focus “Gent, het middeleeuwse centrum”. Er is een gids aan boort. Van ongeveer 16u tot 16.45u. kuieren we door de stad om tegen 17u. de dag af te ronden met een drankje en een hapje.

Om 18.05u nemen we de tram naar het station Sint-Pieters waar we de trein van 18.39u. naar Alken opstappen. Om 20.23u. komen we toe in het station van Alken.

Inschrijving: bij het secretariaat Piet Claesen via tel. 011/597787 of mail pietclaesen@skynet.be vóór 21 juni.

Geef ook je keuze voor de waterzooi op: kip of vis.

Prijs: voor de hele dag: 65 € alles inbegrepen behalve de drank bij de lunch en het treinticket.

Deelname is definitief na betaling van het bedrag op het rekeningnummer van Neos Alken: BE16 7755 9102 6374.

 

Georganiseerd door:
Neos Alken
Locatie:
Gent
Korenmarkt
9000 GENT