Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
Provinciale reis MOSKOU & ST-PETERSBURG - On hold
op 2/5/2021 - 9/5/2021
Programma:

Dag 1 Thuisophaling – Zaventem – Moskou

Thuisophaling per mini busje in Oost-Vlaanden richting Zaventem voor onze rechtstreekse vlucht naar Moskou. Na de douaneformaliteiten worden we ontvangen door onze lokale Nederlandstalige gids. Transfer naar het hotel voor avondmaal en overnachting in het hotel. 

Dag 2 Moskou

Na het ontbijt maken we een stadsrondrit door Moskou. De hoofdstad van Rusland is een van de meest Russische steden in het land. De Russen noemen het ook wel ‘hart van Rusland’ of ‘moedertje Moskou’. Er staan prachtige Russisch Orthodoxe kathedralen als de Maria- Boodschapskathedraal met gouden torens en de grote Basilius-kathedraal, die met zijn gekleurde torentjes de stad kleurt. Er zijn ook verschillende pleinen waarvan de bekendste natuurlijk het enorme Rode Plein is bij het Kremlin, het politieke punt van het land. Na onze stop aan het Rode Plein vervolgen we onze rondrit door Moskou. Er zijn namelijk nog zoveel gebouwen en monumenten die we nog niet gezien hebben, zoals de aartsengel Michaël Kathedraal ende Tretjakov galerij. Tegen de middag zoeken we een plaatselijk restaurant op voor onze lunch, alvorens we het Kremlin gaan bezoeken. Feitelijk begint met de bouw van het Kremlin de geschiedenis van Moskou. Ook nu nog is het Kremlin de kern van de stad. Het was het punt vanwaar de stad werd uitgebreid en gedurende vele eeuwen het geestelijke en wereldlijke centrum van het land. Avondmaal & overnachting in ons hotel. 

Dag 3 Moskou – Zagorsk – Moskou

Na het ontbijt vertrekken we uit de grote stad en rijden we naar een aantal kleinere, maar daarom niet minder interessante steden. We stoppen even in Zagorsk. Sergiev Posad is in feite de correcte naam. De naam Zagorsk kwam namelijk tot stand in de communistische periode. De stad is vooral bekend door het Troitse Sergieva Lavra klooster dat hier in de 14e eeuw door de heilige Sergej van Radonezj werd gesticht. Dit klooster was een van de grootste en belangrijkste in het land, en draagt dan ook de eretitel Lavra. We pauzeren en nemen onze lunch. Dit Lavra van de Heilige Drieëenheid is tevens de zomerresidentie van de Patriarch van Moskou en wordt door de Russen dan ook gezien als het Russische Vaticaan. Gezien de belangrijkheid (Unesco Werelderfgoed) van dit klooster kan een bezoek natuurlijk niet ontbreken. Terugreis naar Moskou. Avondmaal en overnachting in het hotel.  

Dag 4 Moskou – Sint Petersburg

Na het ontbijtbuffet trekken we naar het Novodievitchiklooster. Binnen de wit en rode omwalling met 12 uitkijktorens van het klooster vindt u diverse kapellen en een klokkentoren. Het is een van de mooiste kloosters van Moskou. In de buurt van het klooster zoeken we een restaurant op voor ons middagmaal. Daarna nemen we een kijkje in de metrostations van Moskou, een attractie op zich. De Metro van Moskou is het grootste ondergronds museum. Om de diverse kunstwerken op pijlers, vloeren en zolderingen te bewonderen, moet je in 125 stations in- en uitstappen. Zij zijn allemaal verschillend en puilen uit van artistieke rijkdom en nog een beetje communistische propaganda… ook Stalin en Lenin vallen nog te bewonderen in de diepten van de hoofdstad. Omstreeks 17u00 vertrekt onze Sapsan trein richting Sint-Petersburg. Na een paar uren sporen bereiken we St Petersburg en worden we opgewacht door onze lokale gids die u zal begeleiden naar het hotel. Avondmaal en overnachting. 

Dag 5 Sint Petersburg

We nemen ons ontbijt. Vandaag beginnen we met een rondrit in Sint-Petersburg. Voor  een Europese sfeer ga je naar St. Petersburg. Deze stad wordt ook wel het Venetië van Rusland genoemd. De stichter Peter de Grote heeft deze stad, in zijn streven naar een Westers Rusland, opgericht met Amsterdam en Venetië in zijn achterhoofd. Door de smalle straten lopen grachten. Je kunt heerlijk dwalen tussen de grachtenpanden of met een boot de stad bekijken.

De stad is gebouwd aan de Neva rivier waaraan een boulevard is aangelegd. Aan de overkant van de rivier is van een oud verdedigingsfort een museum gemaakt. Enkele architectonische gebouwen die voorbij komen: het grote groene voormalige winterpaleis, nu het Hermitage Museum

genoemd, Het Stroganov Paleis, de St. Isaakskathedraal en het Moskou Station. De enige Russisch uitziende kerk is de kerk van de Opstanding van Christus. Rond de middag zoeken we in het centrum een restaurant voor onze lunch. In de namiddag bezoeken we dan de petrus & paulusvesting, het oudste historische en architecturale monument van de stad. De bouwwerkzaamheden begonnen in 1703 en dat jaar wordt   dan   ook   beschouwd   als   de   stichting   van   Sint-Petersburg. Deze vesting was bedoeld als defensiestructuur en later gebruikt als politieke gevangenis. In de Petrus en Paulus kathedraal, waarbij de Nederlandse architectuur bijzonder goed zichtbaar is, bevinden zich vrijwel alle graven van de tsarendynastie Romanov.‘s Avonds keren we terug naar ons hotel voor ons avondmaal & overnachting. 

Dag 6 Sint Petersburg – Peterhof – Pushkin – Sint-Petersburg

Na het ontbijt trekken we richting Peterhof voor een bezoek aan het paleis en de schitterende tuinen. Je bezoek aan St.- Petersburg is niet compleet zonder de buitenverblijven van de tsaren bewonderd te hebben, zoals het Peterhof. Niet voor niets wordt Peterhof (Petrodvorets) het Versailles van het noorden genoemd. Je zult je ogen uitkijken bij de waterpartijen, tuinen en paleizen. Na ons middagmaal trekken we naar ons 

hotel via Puschkin. We zien er het zomerpaleis en de tuinen van Katharina, de eerste vrouw van Tsaar Peter de Grote. Daarna keren we terug naar St-Petersburg voor ons avondmaal en overnachting. 

Dag 7 Sint-Petersburg

Na het ontbijt rijden we naar het centrum en staat een bezoek aan de St-Isaac Kathedraal op het programma. De Sint-Isaac kathedraal, die de sky-line van de stad met haar gouden koepel domineert, is de grootste kathedraal van Sint-Petersburg en gebouwd op een fundering van 30.000 boomstammen. Deze kathedraal heeft een rijkelijk versierd interieur, die tijdens ons bezoek uitgebreid aan bod komt. We lunchen in het centrum van de stad. Daarna bezoeken we de Hermitage. De Hermitage is één van de   grootste   cultuurhistorische   musea   ter   wereld.   Buiten de expositie is ook het gebouw zelf alsmede haar ligging aan de Neva rivier adembenemend mooi. Eigenlijk bestaat het uit verschillende delen, namelijk de Kleine Hermitage, de Oude Hermitage, de Nieuwe Hermitage, het Hermitagetheater en het Winterpaleis, welke alle apart gebouwd zijn in de 18e en 19e eeuw. De Hermitage was vanaf oprichting de privecollectie van Catharina II en haar opvolgers. In 1852 werd het een publiek museum. We overnachten in ons hotel. 

Dag 8 Sint Petersburg – Zaventem – Thuis

Na het ontbijt trekken we naar het centrum om onze laatste Roebels uit te geven. Na de vrije lunch begeven we ons naar de luchthaven voor onze rechtstreekse vlucht richting Brussel. Daarna worden we per mini busje terug huiswaarts gebracht. 


 Prijs per persoon : €1629.00
Single supplement : € 380.00

 Inbegrepen in de prijs:

 1. Thuisophaling per minibus naar Zaventem en terug
 2. Vluchten: Zaventem – Moskou & Sint Petersburg – Zaventem met Brussels Airlines
 3. Trein vanuit Moskou naar Sint Petersburg in 2e klasse
 4. Lokale Nederlandstalige gids te Moskou & St Petersburg
 5. Nederlandstalige reisleider gedurende de ganse reis
 6. Lokaal transport met touringcar
 7. 3 overnachtingen in hotel Novotel Moscow**** te Moskou op basis van half pension
 8. 4 overnachtingen in hotel Novotel Centre**** te Sint-Petersburg op basis van half pension
 9. 6 uitstekende middagmalen (inbegrip van water en thee/koffie)
 10. Water en thee/koffie inbegrepen tijdens de avondmalen
 11. Alle uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 12. Audioguidesysteem
 13. Visum + visumbehandeling
 14. Voorreisvergadering
 15. BTW, luchthaventaksen & garantiefonds

 
Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken bij de middagmalen
 • Lunch dag 1 & 8
 • Vrjbljivende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- & annulatieverzekering: 7% van de reissom

Geldig internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na de terugreis vereist !!!

 

 

Georganiseerd door:
Neos Oost-Vlaanderen