Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
Midweek 'Terug in de tijd' - Oostende van 22/2 tot 26/2/21 : geannuleerd
op 22/2/2021 - 26/2/2021
Programma:

Na een zeer bewogen jaar, is het hoog tijd om eens uit te waaien en op-en-top te genieten. Daarom nodigen we je graag uit om samen met Neos het nieuwe jaar goed in te zetten tijdens de midweek ‘Terug in de tijd’ van maandag 22 februari t.e.m. vrijdag 26 februari 2021 in Vayamundo Oostende.
Je geniet er van vijf dagen volpension in een prachtige omgeving, fijne daguitstappen en boeiende voorstellingen. Onze reisbegeleiders zullen je met de beste zorgen omringen en je het mooie programma laten ontdekken.

Dineren met kasteelheren
Ga terug in de tijd met een bezoek aan het Kasteel van Loppem en maak kennis met het dagelijkse leven van deze kasteelheren. Aanschouw de pracht en praal van het adellijke leven met betoverende kunstwerken, een verfijnde architectuur en een interieur om bij weg te dromen. En als kers op de taart kan je nog heerlijk vertoeven in het romantische park met eeuwenoude bomen, vijvers en grotten. En voor de durvers het groene doolhof, dat al sinds 1873 al zijn bezoekers op het verkeerde been zet.

Nadat je helemaal in sfeer bent gebracht, mag je aan tafel schuiven bij het gezinsbedrijf D’Oude Linde. Hier kan je ontdekken hoe één van onze nationale lekkernijen, heerlijk witlof, in de grond wordt geboren en de weg vindt naar onze keuken. Tot slot kan je deze dag vol Belgische geneugten afsluiten met een bezoek en heerlijke biertjes bij de De Houtlandse Brouwers. Santé

Op trot in het Heuvelland
In Nieuwpoort, onder het 2500m² grote terras van Albert I-gedenkteken, ligt het hypermodern bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort. Bedien in een interactief computerspel de sluizen van 1914 en bewonder het monumentaal panorama van de IJzerslag in oktober 1914 van Belgisch frontkunstenaar Alfred Bastien. Nadien trek je het Heuvelland door en breng je een bezoek aan boer Freddy Delaplace, die je alles kan vertellen over het teeltproces uit ‘van schimmel tot oesterzwam’.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…
‘Wie is de mooiste van het land?’ Ontdek samen met Erna Siebens het schoonheidsideaal door de eeuwen heen. Van de voluptueuze dames met ten tijde van Rubens, de - letterlijk - adembenemende korsetten tot de flamboyante outfit van de dandy’s, alles wordt uit de trukendoos gehaald.

Vertel eens Brueghel,….
In zijn verhaal brengt theatermaker Herwig Deweerdt Pieter Brueghel de Oude en Wannes Vandevelde bij mekaar in een meeslepende voordracht. Prachtige liederen over Brueghel en zijn tijd worden verweven met diens levensverhaal. Een verhaal vol pijn en verwarring, maar met natuurlijk ook de nodige humor en hoop.

…wat is de grootste lekkernij van ons land?
Trias vzw, Neos’ vaste ngo, en Mieke Cassiers, de oprichtster van Chocola-tuti nemen je mee in de wondere wereld van chocolade. Kom alles te weten over deze heerlijke zoete zonde en de cacaoboeren uit DR Congo en Ecuador en ontdek de meest verrassende smaken tijdens de proeverij.


Kostprijs:

  • Neos-leden: 515 euro/p.p.
  • Niet-leden: 540 euro/p.p.
  • Single supplement: 80 euro/p.p.

Na indiening van het inschrijvingsformulier, te betalen op rekeningnummer BE98 4263 1359 3193 van Neos met vermelding ‘Neos Midweek Oostende februari 2021’

Indien de midweek geannuleerd wordt vanwege coronamaatregelen, wordt het geldbedrag integraal teruggestort naar de deelnemers.

Info en inschrijvingen
Emelie Pauwels
Neos vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
emelie.pauwels@neosvzw.be
02/21 22 491

Georganiseerd door:
Neos vzw
Locatie:
Vayamundo
Zeedijk 290
8400 OOSTENDE
Download documenten:
Flyer midweek
Inschrijvingsformulier (WORD)
Inschrijvingsformulier (pdf)