Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
Cultuurreis Brighton 2022
op 10/10/2022 - 26/10/2022
Programma:

Periode:

10 oktober - 12 oktober 2022

19 oktober - 21 oktober 2022

24 oktober - 26 oktober 2022

(3 dagen/2 nachten)

Prijs: € 470 p.p. (single toeslag = € 60 p.p.)

Praktische info: Vol pension en een verblijf in Jurys Inn Brighton **** (in het centrum).

Een populaire badplaats heeft steeds goede winkelmogelijkheden en dat is met Brighton niet anders. Alleen is de locatie wel heel mooi. In de binnenstad, The Lanes, vind je in een wirwar van smalle straatjes heel veel antiekwinkeltjes en chique modezaken. The Lanes bevinden zich ten westen van de as Royal Pavilion en de Pier en strekt zich uit tot Russell Square (groot shoppingcenter t.h.v. Russell Road).

Wil je het wat minder chique hebben, dan moet je naar de North Laine. Daar vind je meer dan 300 winkeltjes die eerder op een rommelmarkt lijken. Daartussen vind je pubs en andere kleinschalige eet- en drinkgelegenheden. Maar bovenal straalt Het populaire North Laine uit waar Brighton voor staat: een heel bijzonder gekleurde stad met hippies en zowat de hoofdstad van Engelse holebi’s.

 

Dag 1: We hebben een busrit naar Calais en boot naar Dover. Daarna rijden we naar Battle waar we Battle Abbey bezoeken. Nu blijven er alleen nog ruïnes. In één adem maken we een wandeling op het slagveld. Na de lunch rijden we naar de witte krijtrotsen de Seven Sisters. Nadien rijden we naar Brighton voor een eerste kennismaking en een kleine wandeling.

Dag 2: We genieten van een ontbijtbuffet. Nadien brengen we een bezoek aan Brighton Palace Pier. De Brighton Palace Pier is nu geen wandelpromenade meer zoals vroeger, het is eerder een attractiepark. Nadien bezoeken we ook North Laine en na de lunch het Paviljoen. Van 1815 tot 1822 werd deze villa volledig omgebouwd door de beroemde architect John Nash tot een paleis met een Indisch exterieur en een deels Chinees interieur. Het was toen de residentie van koning George IV. Daarna brengen we ook een vrij bezoek aan het Brighton Museum. Nadien hebben we even vrije tijd.

Dag 3: Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Petworth, een landhuis met een uitgestrekt park en een adembenemende verzameling kunstwerken. We bewonderen verschillende werken van Turner. Na de lunch bezoeken we de Tinwood Estate Vineyard. Daar krijgen we een rondleiding en degustatie van de onbekende, lekkere Engelse wijnen. Via Dover en Calais keren we nadien terug.

Bekijk alle info in onderstaande bijlage.

Informatie en prijzen:

Reizen Lauwers – Lic. A1297

Nijverheidsstraat 17, 2530 Boechout

Luc Reyniers, 0468/15 11 30

r.luc@lauwers.be

03/460 18 18, www.lauwers.be

    

Georganiseerd door:
Reizen Lauwers - Neos vzw
Download documenten:
Cultuurreis Brighton 2022