Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

KURSAAL OOSTENDE

Welkom in Kursaal Oostende! Een prachtige locatie in het midden van de Belgische kust. Met 250.00 bezoekers per jaar en een ruim programma waarin elke week nationale en internationale concerten en shows geprogrammeerd staan zijn ze een economische motor voor de Stad aan Zee. Ze hebben een aanbod voor jong en oud in diverse genres.
Ontdek hieronder de evenementen in organisatie van Kursaal Oostende. Als Neos- lid geniet je van €5 (individuele) korting. Dit aanbod is geldig op alle categorieën zolang de voorraad strekt.

Hoe bestellen?

  • Surf naar www.ticketmaster.be/promo
  • Gebruik de promo code: NEOS
  • Klik op de show of het concert naar keuze
  • Je kan boeken met je speciale NEOS korting

Wens je meer informatie? Contacteer dan Phaedra voor meer info. Je kan haar bereiken via mail op phaedra@kursaaloostende.be of telefonisch op 0470/05 98 30.
Op www.kursaaloostende.be kan je terecht voor het volledig programma.
Tot aan ‘t zeetje!

DUBBEL BRAHMS - SYMFONIEORKEST VLAANDEREN
Geloof nooit een componist die het over zijn eigen werk heeft. “Een grap, een idioot idee, een zotternij”: zo noemde Brahms zijn Dubbelconcerto voor viool en cello. Niet dus: het werd een overweldigende en warmhartige tour de force waarin viool en cello elkaar voortdurend de hand reiken. Lorenzo Gatto en Pieter Wispelwey staan voor het allereerst samen op het podium: vonken gegarandeerd. Zeker als de vinnige Kristiina Poska de baton mag vasthouden.

Voorwaarden
Normale prijs: € 45
Senioren +65: € 40,50
Prijs voor Neos-leden: € 35,50


POSTMODERN JUKEBOX
Een wervelende feelgoodshow met de beste hits van nu, gespeeld in de stijlen van toen. Dat is het concept van het Amerikaanse gezelschap Postmodern Jukebox. Postmodern Jukebox covert op bijzondere wijze hedendaagse popsongs en daarbij schuwen ze de meest diverse stijlen niet. Ze geven een twist aan de muziekgeschiedenis door popnummers in een vintage jasje te stoppen. Je kan ervan op aan dat ze telkens weer met originele versies op de proppen komen.

Voorwaarden
Normale prijs: € 54
Prijs voor Neos-leden: € 49


SYMFONIE VOOR VALSE NOOT (+6)
Lees ik het goed? Symfonie voor valse noot? Nee toch? Die titel moet een grap zijn! Wij doen niet aan valse noten in dit orkest. Dit is het beste orkest van de wereld en beste orkesten van de wereld spelen geen valse noten. Nooit. Echt nooit. Dus ook vandaag niet. Deze Symfonie voor valse noot wordt vandaag gespeeld zonder valse noot. Geen vinger zal van de snaar glijden, geen stemband te hoog of te laag trillen, geen trommel te vroeg of te laat klinken. Perfect zal het zijn. Per-fect!

Voorwaarden
Normale prijs: € 30
Senioren +65: € 27
Prijs voor Neos-leden: € 22


EIN ABEND IN WIEN
11/01/2020 - 20:00

Hou je van een wals? Van de muziek van Johann Strauss? Dan moet je op de afspraak zijn op het Nieuwjaarsconcert ‘Ein Abend in Wien’! Met hun adembenemend talent brengen het ballet, de zangers, het koor, de musici van ‘Ein Abend in Wien’ je naar het grote Wenen van weleer. Op hun programma: kunstschatten uit de wereld van de operette en de opera buffo, de mooiste walsen, polka’s, marsen, csardassen en meer.

Voorwaarden
Normale prijs: € 65
Prijs voor Neos-leden: € 60


MAHLERS IN NOODLOT
26/01/2020 - 17:00

“Muziek van een andere wereld, van de eeuwigheid”, dat waren de woorden van de legendarische Herbert von Karajan over Mahlers Negende. Toen hij zijn negende symfonie in Amerika uitschreef (1910) was hij ernstig ziek. Bovendien had Mahler zijn kindje van 4 verloren, was zijn vrouw Alma Mahler er met de beroemde architect Walter Gropius van door en was hij gefrustreerd dat hij in Oostenrijk vooral als dirigent en veel minder als componist werd geprezen.

Voorwaarden
Normale prijs: € 45
Senioren +65: € 40,50
Prijs voor Neos-leden: € 35,50


UITBUNDIGE RUSSISCHE DANSEN
23/02/2020 - 17:00

De Moldau (Vltava) is verreweg het beroemdste voorbeeld van programmamuziek. Zelf zegt Smetana daarover: “De compositie beschrijft de loop van de Vltava, beginnend bij de twee kleine bronnen... De Vltava komt door bossen en weiden, door het landschap waar boeren een bruiloft vieren, de dans van de waternimfen in het maanlicht: op nabij gelegen rotsen prijken kastelen, paleizen en ruïnes.

Voorwaarden
Normale prijs: € 45
Senioren +65: € 40,50
Prijs voor Neos-leden: € 35,50


A NEW WORLD
22/03/2020 - 17:00

“Het beste symfonische werk dat ooit in dit land werd gecomponeerd,” titelde The New York Evening Post daags na de première van Dvoráks Negende Symfonie. Daarmee had Dvorák de Amerikanen van hun muzikale identiteitscrisis verlost. Zijn recept was nochtans eenvoudig: hij verwerkte de spirit van oude slavenliederen in een symfonie die barstte van vitaliteit. Ook Korngold zou enkele decennia later de Nieuwe Wereld omarmen.

Voorwaarden
Normale prijs: € 45
Senioren +65: € 40,50
Prijs voor Neos-leden: € 35,50


EFTELING AAN ZEE
5 & 6/04/2020 - 11:00 & 15:00

De Efteling-musical de Sprookjesboom is nu op tournee door Nederland en België. Een vrolijke, interactieve familiemusical met Roodkapje, Draak, Assepoester en alle andere Sprookjesbosbewoners. Met leuke meezingliedjes als ‘Stampen, Stampen, Stampen’ en ‘Hout Hakken’. Zing, dans en stamp mee in dit grootse avontuur! Speciaal voor Oostende wordt deze theatershow gebracht in een unieke Efteling sfeer met sprookjesachtige extra’s en aankleding.

Voorwaarden
Normale prijs: € 35
Prijs voor Neos-leden: € 30


10CC
24/04/2020 - 20:00

10cc werd in 1972 in Manchester opgericht en bestond uit Eric Stewart, Lol Creme, Graham Gouldman en Kevin Godley. Het oeuvre van de Britse rockband is indrukwekkend. ‘Dreadlock Holiday’, ‘The Things We Do For Love’, ‘Donna’ en ‘I’m Not in Love’: het zijn stuk voor stuk nummers die tot het collectieve geheugen van elke muziekliefhebber behoren. De band, die al sinds de jaren ’70 actief is, verkocht intussen meer dan dertig miljoen platen en is nog altijd straf bezig.

Voorwaarden
Normale prijs: € 45
Prijs voor Neos-leden: € 40


FRANK BOEIJEN
26/04/2020 - 20:00

De Nijmeegse zanger en liedjesschrijver Frank Boeijen was één van de eerste Nederlandse popartiesten die koos voor het theater. Het was de beste ambiance voor zijn liedjes met hun meeslepende melodieën en poëtische teksten. Ruim 30 jaar later geldt dat nog steeds. En ook in het geliefde Vlaanderen is zijn muziek inmiddels stevig verankerd in het muzikale landschap. Een optreden van Frank Boeijen volgt nooit platgetreden paden.

Voorwaarden
Normale prijs: € 37
Prijs voor Neos-leden: € 32


BEETHOVEN BLAAST 250 KAARSJES UIT
10/05/2020 - 17:00

Beethoven wordt in 2020 in het zonnetje gezet. Tweehonderdvijftig jaar geleden geboren, namelijk. We doen dat met niets minder dan de opvoering van zijn vijfde symfonie. Het overrompelende werk heeft een ongenaakbare status. De 4 tonen van het aanvangsmotiefje (in morsetekens: kort-kort-kort-lang) is zowat het beroemdste motiefje uit de Westerse muziekgeschiedenis. Het vernuft van Beethoven gevat in 4 eenvoudige noten.

Voorwaarden
Normale prijs: € 45
Senioren +65: € 40,50
Prijs voor Neos-leden: € 35,50


LAUREATEN KONINGIN ELISABETHWEDSTRIJD
14/06/2020 - 17:00

De Koningin Elisabethwedstrijd is niet weg te denken uit het Belgische muzieklandschap. Ook het Kursaal surft mee op de golven van de ambitie om na afloop van de wedstrijd enkele laureaten op het podium te presenteren. De editie in 2020 staat in het teken van de piano. Na de aartsmoeilijke selecties en na de eerste ronde en halve finale, komen ze met twaalf laureaten in de arena. Wie de top haalt en welk concerto ze kiezen, is natuurlijk nog een raadsel.

Voorwaarden
Normale prijs: € 45
Senioren +65: € 40,50
Prijs voor Neos-leden: € 35,50


CIRQUE BERSERK
26 - 29/12/2020 - 14:00 & 19:00

Cirque Berserk is geen traditioneel circus, maar een niet te omschrijven knettergek circus! In deze voorstelling worden eeuwenoude vaardigheden en tradities van tourende circusgezelschappen gecombineerd met hedendaagse, adembenemende acts en technieken. Acrobatie, humor, energie, spanning, spectaculair,... kortom een show die zowel jong als oud animeert en je op het puntje van je stoel laat zitten van het begin tot het einde.

Voorwaarden
Nog niet in verkoop!
Normale prijs: € 48 / kids € 36
Prijs voor Neos-leden: € 43/ kids € 36