Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Door het coronavirus zijn alle grote Neos-evenementen in 2020 uitgesteld. Ondertussen kunnen we gelukkig met de nodige voorzorgsmaatregelen opnieuw in kleinere groepen samenkomen. Hieronder vind je allerlei tips om corona proof samen te komen en in verbinding te blijven met elkaar.

Geen leeftijdsdiscriminatie!
Een coronataks voor ouderen? Onzinnig en niet solidair

Een coronataks voor ouderen? Onzinnig en niet solidair. Neos-directeur Martin De Loose reageerde meteen in naam van Neos. Nadien volgde een persreactie van de Vlaamse Ouderenraad. En er is nog meer: sommigen willen 65-plussers langer in quarantaine houden en enkel grootouders onder de 65 mogen hun kleinkinderen opvangen. Deze crisis profileert zich eenzijdig op leeftijd. Neos verzet zich met klem en maakte als organisatie melding bij Unia. Je kan je ook als individu melden.

Werkwijze 

 
 
 
 
Dan knip en plak je de onderstaande tekst in het vak “Beschrijf de situatie zo concreet mogelijk”:
 
Afgelopen weekend maakte de Nationale Veiligheidsraad bekend dat grootouders onder strikte voorwaarden opnieuw op hun kleinkinderen mogen passen. Echter, een grote groep grootouders werd na de hoerastemming meteen weer met de voeten op de grond geplaatst. Alle oma’s en opa’s die ouder zijn dan 65 jaar worden uitgesloten van deze versoepeling, ongeacht hun reële gezondheidstoestand. Neos vzw klaagt het discriminerende karakter van de maatregel aan. Er is immers onvoldoende aangetoond dat een grootouder van 65 jaar significant meer risico loopt dan een grootouder van 64 jaar. Een grote groep grootouders van 65 jaar en ouder wordt daardoor disproportioneel benadeeld. Dit terwijl hetzelfde doel ook bereikt kan worden met richtlijnen die meer toegespitst zijn op ouderen met onderliggende gezondheidsproblemen. Voor Neos vzw komt de richtlijn dan ook duidelijk neer op leeftijdsdiscriminatie.
 
Vervolgens klik je terug op volgende stap, en vul je je contactgegevens in. Tot slot klik je op de volgende stap. En klaar is kees.
 

Info
Nieuwsbrief Vlaamse Ouderenraad