Je bent hier:
Agenda Clubagenda

Corona krijgt ons niet klein. We blijven wandelen. 

We houden natuurlijk rekening met de opgelegde Coronamaatregelen, geldig op dat moment. Daarom GEEN carpooling, we vragen jullie om zelf naar de vertrekplaats te komen.  Ter plaatse zullen Marc en Michel alles in goede banen leiden, en ervoor zorgen dat de social distance gerespecteerd wordt.

NIEUW: zolang het virus rondwaart zijn we verplicht om te werken met inschrijvingen.  Gelieve ons ten laatste de dag voor de wandeling door te geven of u aanwezig zal zijn.

Datum : donderdag 1 oktober  2020

Vertrek : samenkomst Herzele, Solleveld 35, parking De Wattenfabriek vanaf 13u45, start wandeling om 14u stipt

Afstand : ong. 8,5 à 9 km, een korter traject van 6 km is mogelijk

Prijs : gratis voor de leden.  Om verzekerd te zijn tijdens de wandeling betalen niet-leden 3€ bij de start van de wandeling.

Al onze sportievelingen worden verwacht, met aangepast schoeisel!!!  

 

Locatie:Datum: Taal
HerzeleDonderdag
1/10/2020
13u45-17u00

 

Op vraag van een aantal leden, gaan we voor de eerste keer een kortere wandeling inlassen.

En het is dan nog een specialeke… 

De ‘Griezel mee tijdens een duistere wandeling’ in Wetteren leidt ons langs donkere bomen en smalle paden, samen met de weerspiegeling van de maan in de Schelde het ideale decor voor duistere verhalen en legenden. Het gaat over verborgen schatten, over heksen en bultenaars en over de mysterieuze inwoners van Wetteren.

Tijdens de wandeling worden we getrakteerd op een drankje dat past in de sfeer van de wandeling.  Welk drankje het wordt is een duister geheim 😊.

Voor deze wandeling moet vooraf ingeschreven worden.  Gelieve ten laatste op 30 SEPTEMBER in te schrijven, de betaling geldt als inschrijving.

Rekeningnummer Neos Sint-Lievens-Houtem is BE18 1030 3684 0365.

Er is geen carpooling, en we vragen iedereen om een mondmasker bij zich te hebben.

Datum : donderdag 8 oktober  2020

Vertrek : Markt Wetteren om 18u50

Afstand : ong. 4 km, duurtijd ong. 2u15

Prijs : 7€ voor de leden, 10€ voor de niet-leden

 

Locatie:Datum: Taal
Marktplein WetterenDonderdag
8/10/2020
18u50-22u00

 Wanneer na de Tweede Wereldoorlog de ware omvang van de gruweldaden van de nazi's aan het licht komt, is er één vraag die de wereld bezighoudt : hoe was het menselijk mogelijk die misdaden te begaan ? Aanvankelijk werden de daders als uitzonderlijk kwaadaardig beschouwd. Uit verder onderzoek bleken veel daders eenvoudige burgers te zijn met normale gezinslevens en heel gewone sociale relaties. Van uit die opmerkelijke vaststelling groeide de aandacht voor het zogenaamde daderperspectief : Hoe zijn schijnbaar 'gewone' mensen in staat anderen de meest gruwelijke dingen aan te doen ? Aan de hand van historische en hedendaagse voorbeelden en wetenschappelijk onderzoek probeert Christophe Busch deze processen te verklaren in zijn voordracht ‘Een duivelse transitie’.

Christophe Busch is oud-directeur van Kazerne Dossin Mechelen, criminoloog en master in de Holocaust- en Genocidestudies.

Wanneer : MAANDAG 19 OKTOBER 2020 OM 14u00 - ontvangst met koffie vanaf 13u30.

Plaats van afspraak :  zaal De Kring, Marktplein 44, 9520 Sint-Lievens-Houtem (maximaal 2 uur parkeren op  het Marktplein – langer parkeren is mogelijk op de parking Hofkouter).

We respecteren de Corona maatregelen en hierdoor zijn de plaatsen beperkt. We vragen om vooraf in te schrijven, de betaling geldt als inschrijving.  Indien er te veel deelnemers zijn dan is de datum van betaling het selectiecriterium, en krijgen leden voorrang op niet-leden.

Het gebruik van een mondmasker is verplicht op dit moment.

Op deze voordracht zijn ook uw vrienden en kennissen welkom.  Leden betalen 9€, niet-leden 12€.  Betalen via overschrijving (BE18 1030 3684 0365 Neos Sint-Lievens-Houtem).

 
Locatie:Datum: Taal
Zaal De KringMaandag
19/10/2020
14u00-17u00