Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Datum: Maandag 19/10/2020
Uur: op 19/10/2020 14u00 - 17u00
Locatie: (19/10/2020)
Voordracht Christoph Bush: een duivelse transitie
Programma:

 Wanneer na de Tweede Wereldoorlog de ware omvang van de gruweldaden van de nazi's aan het licht komt, is er één vraag die de wereld bezighoudt : hoe was het menselijk mogelijk die misdaden te begaan ? Aanvankelijk werden de daders als uitzonderlijk kwaadaardig beschouwd. Uit verder onderzoek bleken veel daders eenvoudige burgers te zijn met normale gezinslevens en heel gewone sociale relaties. Van uit die opmerkelijke vaststelling groeide de aandacht voor het zogenaamde daderperspectief : Hoe zijn schijnbaar 'gewone' mensen in staat anderen de meest gruwelijke dingen aan te doen ? Aan de hand van historische en hedendaagse voorbeelden en wetenschappelijk onderzoek probeert Christophe Busch deze processen te verklaren in zijn voordracht ‘Een duivelse transitie’.

Christophe Busch is oud-directeur van Kazerne Dossin Mechelen, criminoloog en master in de Holocaust- en Genocidestudies.

Wanneer : MAANDAG 19 OKTOBER 2020 OM 14u00 - ontvangst met koffie vanaf 13u30.

Plaats van afspraak :  zaal De Kring, Marktplein 44, 9520 Sint-Lievens-Houtem (maximaal 2 uur parkeren op  het Marktplein – langer parkeren is mogelijk op de parking Hofkouter).

We respecteren de Corona maatregelen en hierdoor zijn de plaatsen beperkt. We vragen om vooraf in te schrijven, de betaling geldt als inschrijving.  Indien er te veel deelnemers zijn dan is de datum van betaling het selectiecriterium, en krijgen leden voorrang op niet-leden.

Het gebruik van een mondmasker is verplicht op dit moment.

Op deze voordracht zijn ook uw vrienden en kennissen welkom.  Leden betalen 9€, niet-leden 12€.  Betalen via overschrijving (BE18 1030 3684 0365 Neos Sint-Lievens-Houtem).

 
Georganiseerd door:
SINT-LIEVENS HOUTEM