Je bent hier:
In de Kijker
Voordracht Prof. Peter Scholliers over de betekenis van brood in de Europese geschiedenis.

Professor Peter Scholliers was werkzaam bij de Opleiding Geschiedenis van de VUB, gespecialiseerd in de geschiedenis van het dagelijks leven, eetcultuur en arbeid in Europa vanaf circa 1800. De tijd dat de prijs van het brood het dagelijks leven beheerste, ligt achter ons. Of toch niet? Op dinsdag 19 februari vertelt Prof. Peter Scholliers ons er alles over, tijdens een boeiende lezing over meel, bakker en brood.  Deze boeiende voordracht staat volledig in het teken van de betekenis van brood in de Europese geschiedenis sinds 1800.

Hij bekeek de eetcultuur als eerste vanuit academische hoek. Al sinds zijn boek 'Arm en rijk aan tafel' is deze professor passioneel met voeding bezig. Zo schreef hij met smaak over ons Belgisch concept 'de boterham', want zoals wij die snijden, beboteren en dicht-plooien kan alleen maar bij ‘ons’.

Hij vertelt alles over prijsvorming en -evolutie, technologische transformaties, soorten brood, verkooppunten, gezondheidsaspecten, brood als machtsmiddel in de oorlog en beleid van nationale en lokale overheden.

Wanneer : DINSDAG 19 FEBRUARI 2018 OM 14u00 - ontvangst met koffie vanaf 13u30.

Plaats van afspraak :  zaal De Kring, Marktplein 44, 9520 Sint-Lievens-Houtem (vanaf nu kan u maximaal 2 uur parkeren op  het Marktplein – langer parkeren is mogelijk op de parking Hofkouter).

Op deze voordracht zijn ook uw vrienden en kennissen welkom.  Leden betalen 9€, niet-leden 12€.  Betalen kan ter plaatse of vooraf via overschrijving (BE18 1030 3684 0365 Neos Sint-Lievens-Houtem).