Je bent hier:
Verslagen

 

Neos SLH.  Gerealiseerd in 2019.

Neos Sint-Lievens-Houtem heeft zijn vijfde jaar achter de rug. Het was een druk jaar met heel diverse activiteiten.

Een foto-overzicht van de activiteiten vind je via deze link (klik met ingedrukte Ctrl-toets om de foto's op een afzonderlijk tabblad te bekijken):  1drv.ms/u/s!AgiJb1r5YB6GriLgpSSWq39_-O6g?e=eBYn7S

 

Een overzicht: 

 

We begonnen het jaar met onze nieuwjaarsreceptie, met Tralalie als verrassingsact.

 

We organiseerden vijf voordrachten:

·         Professor Scholliers: Brood, meel en bakkers, 200 jaar geschiedenis.

·         Ere-magistraat Edward Forrier: Het Belgisch gerecht: een trein der traagheid ?

·         Prof. emeritus Magda Devos: Oorsprong en evolutie van de dialecten.

·         Journalist Peter Verlinden: Congo. Van Leopold II tot Kabila.

·         Muzikant Kris De Smet. Het verhaal van de Nieuwe Snaar.

 

We brachten een bedrijfsbezoek aan de Volvofabriek en aan een Volvo-garage.

 

We bezochten Antwerpen, maar dan achter de schermen van de Zoo en van het Centraal Station. In Brussel bezochten we Trainworld en Schaarbeek.

 

We namen deel aan de voorronde van de provinciale Neos-quiz en mogen in februari 2020 naar de provinciale finale in Sint-Gillis-Waas.

 

Op cultureel vlak konden we verschillende voorstellingen bijwonen, aangeboden door het Nationaal en Provinciaal Bestuur: toneel ‘Doek’ met Katelijne Verbeke en Daan Hugaert in Oosterzele; Cirque du Soleil met de voorstelling ‘Toruk’ in Antwerpen; de musical ‘The Beatles revival’ in Gent; Festivaria met ‘Titanic’ in Overmere-Donk; toneel ‘Het Gezin van Pamel’ met Jo De Meyere in Deinze; de Abba-story ‘Thank you for the music’ in Antwerpen.

 

Er waren 10 eigen wandelingen. Bovendien namen we ook deel aan de provinciale wandeldag in Zottegem.

 

In augustus, in Oudenaarde,  zochten we uit wie het best kan bowlen.

 

We sluiten dit lustrumjaar in december af met een gratis verrassingsfilm voor de leden en met onze traditionele Jaarvergadering in De Zilverreiger.

 

Ook het bestuur zat niet stil met 10 bestuursvergaderingen. Er was een delegatie van het bestuur op  de twee algemene vergaderingen van Neos Oost-Vlaanderen en op de informatiedagen in Oosterzele en in Gent. Er is kadervorming gevolgd over communicatie. Met het oog op de samenstelling van het provinciaal en nationaal bestuur hebben twee van onze bestuursleden zich kandidaat gesteld voor het provinciaal bestuur. Zij zijn beiden verkozen. Bovendien is één van hen ook aangeduid voor de nationale algemene vergadering van Neos.

 

 

 

Geen artikels aanwezig.