Je bent hier:
In de Kijker
"Rubens" in Domein de Merode in Westerlo
Rubens, het leven van een briljant en veelzijdig kunstenaar Donderdag 16 augustus 2018 20.45 u.

400 jaar na zijn dood geldt Peter Paul Rubens nog steeds als een van de meest veelzijdige kunstenaars die ons land ooit gekend heeft. Niet alleen was Rubens een geweldig schilder en atelierhouder maar ook een begeesterd diplomaat, een vakkundig architect, een polyglot pur sang, een uitstekend zakenman, kunstverzamelaar én een echte familieman.

Na het succes van de vorige musicalspektakels Marie-Antoinette en Albert 1, neemt Historalia ons in de zomer van 2018 opnieuw mee op een betoverende en muzikale reis doorheen de tijd. Dit keer dompelen we ons onder in het meeslepende levensverhaal van een van Vlaanderens bekendste historische figuren, Rubens. Eindhalte deze keer is het Antwerpen uit de 16e en de vroege 17e eeuw, de tijd waarin Rubens zich opwierp tot één van de beroemdste kunstenaars ooit.

Het musicalspektakel, met een uitgebreide klank– en lichtshow, wordt zoals steeds live uitgevoerd op het water rondom het prachtige kasteel van Prins de Merode in Westerlo. Nieuw dit jaar is dat er op het domein zelf een zeventiende-eeuws dorp gebouwd wordt, met een heleboel acteurs die je het  gevoel geven in Rubens’ tijd te zijn terechtgekomen. Als toeschouwer wandel je door het dorp en kan je interageren met de acteurs alvorens je plekje in de tribune op te zoeken.