Je bent hier:
In de Kijker
MelodieŽn voor Miljoenen 2021 - Elisabethzaal Antwerpen
Een muzikale reis doorheen Europa

Ook in 2021 zijn we met Neos te gast in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal waar Neos’ huisorkest Frascati Symphonic ons wederom muzikale pareltjes voorschotelt. Dit keer gaan we “Dansen van Moskou tot Madrid” op een muzikale reis doorheen Europa

De reis door Europa start vanzelfsprekend in Wenen. De Straussen zijn de nationale trots van Oostenrijk en zorgen voor vuurwerk van bij de start. Met de polka “Eljèn a Magyar” van Johann Strauss maken we een excursie naar buurland Hongarije en een polonaise van Tsjaikovski brengt ons naar het magistrale Rusland. De vader van de Berlijnse operette, Paul Lincke, brengt ons dichter bij huis. En natuurlijk wordt ook Parijs, het kloppende hart van Europa, niet vergeten. Offenbach, Ravel en Ganne doen de stad der liefde alle eer aan. Enkele hoogtepunten uit Bizets “Carmen” brengen ons in zwoelere sferen. Na Berlijn en Parijs is het tijd om te reizen naar zuidelijkere gebieden. In Italië aanbidden we de zon met “O sole mio” en het grillige Madrid komt dan weer tot leven in Rimski-Korsakovs “Capriccio Espagnol”.

Het symfonisch orkest van Frascati Symphonic floreert met dit bonte programma. De solo’s en duetten voor sopraan en tenor zorgen voor onvergetelijke hoogtepunten. Leun achterover en laat je meevoeren.