Je bent hier:
In de Kijker
Mintjens Meubelfabrieken
Bedrijfsbezoek

Al 60 jaar een vaste waarde in Malle.
In 1961 richtte Karel Mintjens de gelijknamige meu-belfabriek op. Al snel groeide het bedrijf uit tot een referentie in de streek voor eiken meubelen, tafels en kasten. Zoon Carl nam in 2011 het roer over en inves-teerde in milieuvriendelijke productie en technolo-gische verbeteringen in het productieproces. In sa-menwerking met gerenommeerde designers als Axel Enthoven, Pascale Naessens en Alain Berteau werd het designproces onder handen genomen en werden modernere modellen ontworpen.
100% duurzaam en made in Belgium
Mintjens draagt duurzaamheid en lokale productie hoog in het vaandel en is erg kieskeurig in de materiaalkeuze. Zo is het hout zorgvuldig geselecteerd en enkel afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De gebruikte oliën en vernissen voldoen op hun beurt aan de allerstrengste normen. Daar-naast gebeurt de volledige productie met hernieuwbare energie. Meer dan 90 procent van de pro-ductie gebeurt in België, de overige 10 procent gebeurt in andere Europese landen.
Best of Belgium
Tijdens de 81ste editie van de Meubelbeurs Brussel in 2019 werd de Malse meubelfabrikant beloond voor zijn inspanningen. Met de slaaplijn Rialto behaalden ze de eerste prijs in de categorie Best of Belgium bij de uitreiking van de Balthazar Award: een award voor innoverende maar vooral smaakmakende collecties.
Innovatie
Sinds de oprichting worden de meubelen via winkels verkocht. De kleinhandel wordt echter al ja-ren door elkaar geschud door nieuwe trends. Als eerste meubelfabrikant in België heeft Mintjens de stap gezet om ‘direct to consumer’ te gaan, onder de naam ‘Mintjens Factory Direct’. Je kan nu in de fabriek in Malle rechtstreeks uit de fabriek kopen, zonder tussenpersoon of meubelwinkel.