Je bent hier:
Agenda Nationale agenda
Terug naar overzicht
NAJAARSVAKANTIE IN FLIMS (Zwitserland 2021) - GEANNULEERD
op 22/10/2021 - 30/10/2021
Programma:

 

FLIMS, EEN DROOMBESTEMMING VOOR GENIETERS EN CULTUURLIEFHEBBERS

Droom weg bij het turkooisblauwe Caumameer, de parel van Flims op slechts 10 minuten wandelen van het hotel. Het helderblauwe water is verrassend warm. Genieten van de zon en van de rust kan op de uitgestrekte groene grasvelden langs het meer, met uitzicht op de pittoreske baai.

Ook op cultureel vlak word je in deze regio echt verwend. Bezoek Chur, de oudste stad van Zwitserland of grijp je kans om de dwergstaat Liechtenstein eindelijk eens te verkennen.
 

REGIOPAS EN GASTENKAART FLIMS

Met de inbegrepen regiopas en gastenkaart reis je gratis met de lokale bus en met het openbaar vervoer van Chur tot Disentis.


REIS MEE

Van 22 tot 30 oktober 2021 voor 1043 euro. In dit bedrag zijn je verblijf in all-in en de busreis inbegrepen. Voor een single kamer betaal je een toeslag van 152 euro.


VERBLIJVEN IN GRAND HOTEL SURSELVA

Je verblijft in het allernieuwste Intersoc-hotel “Grand Hotel Surselva” gelegen aan de rand van het woud en vlakbij het Caumameer. Het hotel beschikt over luxueuze kamers, een belevingsbad en wellness met sauna en stoombad.


ENKELE MOGELIJKE EXCURSIES EN WANDELINGEN

 • De wijnvelden van Bündner Herrschaft in de regio Graubünden. Dit gebied beschikt over het ideale klimaat voor een wijncultuur. Je vindt hier dan ook verschillende wijnvelden die de geraffineerde Pinot Noir voortbrengen. Een degustatie mag tijdens deze uitstap zeker niet ontbreken!
 • De tektonische arena van Sardona, waar je de Glarner-overschuiving kan bewonderen, een waar natuurfenomeen en deel van het Unesco wereldnatuurerfgoed. Je kan hier duidelijk observeren waar de oudere steenlagen over jonger gesteente geschoven zijn.
 • Parc la Mutta is een archeologische vindplaats. 3500 jaar geleden observeerden astronomen hier de zon, de maan en de sterren en registreerden hun waarnemingen aan de hand van stenen. Die megalithische site en de St. Remigiuskerk kan je nog steeds bezoeken.
 • De Viamala kloof werd al duizenden jaren geleden gevormd. Nu kan je doorheen de 300 meter hoge rotswanden wandelen. Via een mooie route van bruggen en trappen bereik je dit natuurfenomeen.
 • Panoramawandeling boven Falera met zeer afwisselende uitzichten over o.a. de berggroep Signina en de Rijnkloof.
 • De Rheinschlucht, de Grand Canyon van Zwitserland, een uniek landschap voor zowel wandelaars, natuurliefhebbers, rafters als fietsers. Ga je liever niet de sportieve toer op? Dan kan je dit natuurwonder ook gewoon bewonderen vanaf het uitzichtpunt of vanuit de trein. In deze kloof vind je bovendien verschillende soorten orchideeën.
 • Bregenz, een Oostenrijkse stad aan de Bodensee met veel middeleeuwse vakwerkhuizen. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad.
 • Liechtenstein, de dwergstaat met amper 37 000 inwoners die geklemd ligt tussen Zwitserland en Oostenrijk. Verken de hoofdstad Vaduz of maak een wandeling in de natuur van Liechtenstein.
 • Chur, de oudste stad van Zwitserland, maar springlevend! Bewonder het prachtige oude stadsgedeelte, ga shoppen in een van de vele boetieks of maak een wandeling in de natuur aan de rand van de stad.
 • Trutg du Flem, deze wandeling over zeven bruggen leidt je doorheen spectaculaire canyonlandschappen.
 • Een boottocht op de Bodensee op het drielandenpunt tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Combineer deze boottocht met een bezoek aan de Oostenrijkse stad Bregenz.
 • De 4-meren-wandeltocht, een schitterende wandeling langs de vier bergmeren Lag Prau Pulté, Lag Prau Tuleritg, Caumasee en Crestasee met hun smaragdgroene en turkooisblauwe water. Deze wandeling leid je ook door de Felsbach-kloof.
 • Disentis, ook wel gekend onder de naam Mustér. De bekendste trekpleister van Disentis is ongetwijfeld het enorme benedictijnenklooster uit 720 na Christus. Tijdens een dorpswandeling kan je het klooster en de twee kerken verkennen.
 • Bargis – Alp Mora – Trin, een stevige wandeling doorheen alpenweiden, langs indrukwekkende rotspartijen en door een paar schitterende valleien. Geniet van de heerlijke stilte en weidse uitzichten.

Meer info en inschrijven

Intersoc - Lic. A5654
Vera Verbeeck
Haachtsesteenweg 579, PB 47, 1031 Brussel
tel: 0473 881 198
Email: vera.verbeeck@intersoc.be

Alle informatie en foto's (website): https://intersocgroepsvakanties.be/nl/bestemmingen/flims-zomer-neos

 

Georganiseerd door:
INTERSOC EN NATIONAAL
Download documenten:
Flyer_Najaarsvakantie Flims (Zwitserland) 2021