23 DECEMBER KERSTCONCERT MET LISA DEL BO EN BART HERMAN

 

De fijnste periode van het jaar is voor Lisa de kerstperiode, zo zegt ze. Tijdens haar kerstconcerten brengt ze een aangepast repertoire en verkondigt ze ook een beetje de Blijde Boodschap.  

 ‘How Great Thou Art’ past hier perfect bij. Lisa: "Vorig jaar zong ik deze traditional voor het eerst en omdat ik toen een opvallende staande ovatie had gekregen, suggereerde mijn producer Patrick Renier om een Nederlandstalige versie als bonus op mijn nieuwste album JOKERS & POKERS te zetten. Bart Herman zorgde met veel respect en de juiste woorden voor een fantastische tekst. Ik bén gelovig en meen elk woord van wat ik zing. ‘Hoe Groot Zijt Gij’ mogen ze later op mijn begrafenis draaien. Vandaag mocht haar dochter niet ontbreken. Zwanger van een tweeling, dirigente van een kinderkoor en een uiterst bevallige verschijning die mee hielp de zaal aan het zingen te brengen. Het zingen zit deze familie blijkbaar in het bloed, en hun optreden bracht de zaal in vervoering.    

Achteraf was het voor onze club nog eens genieten voor hen die nog wat tijd over hadden. Alice had gezorgd voor gereserveerde plaatsen in De Zjat. Daar konden we nakeuvelen en genieten van een toepasselijk glas.  

 De opbrengst van het concert was voor De Kleine Prins. De Kleine Prins vzw is in 1974 opgericht door de ouders van Steven, een kind met kanker. Ondertussen is de vzw uitgegroeid tot een groep vrijwillige medewerkers. Een groot deel van die vrijwilligers zijn ouders die de impact van de diagnose kanker bij een kind uit eigen ervaring kennen. De Kleine Prins is hun netwerk waarbinnen ze kennis, ervaring en relaties met andere ouders en kinderen delen. De Kleine Prins staat haar gezinnen bij met emotionele, materiële en financiële steun.  

En dat wilden we met onze club voor een keer ook een klein beetje doen.   

 

Kerstmis was ingeleid.

KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM