11 MAART GRUSSE AUS WIEN

 

Op zaterdag 11 maart in de namiddag waren een 20-tal leden van Neos-club  Zutendaal samen met een 700-tal andere Neos leden te gast in de Blauwe zaal van de Singel  te Antwerpen voor de 38ste editie van “Grüsse aus Wien” een prachtig Weens concert een produktie van de Johan Stolz club van Mechelen. Ditmaal hadden zij niet minder dan 3 solisten-zangers uit Wenen laten komen. De bariton Günter Haumer, de tenor Joachim Moser en de sopraan Petra Halper-König aangevuld met een schitterende sopraan van bij ons An De Ridder. De balletnummers van Ayko Tanaka en Gary Lecoutre mochten zeker ook niet ontbreken.

Alle grote Weense componisten kwamen aan bod met heel veel bekende melodieën uit : Eine Nacht in Venedig, Madame Butterfly, Der Bettelstudent, die Csardasfürstin, Der Zigeunerbaron, Wiener Blut, alsook de Robert Stolz muziek.

Het groot internationaal Robert Stolz promenade orkest olv André Walchaerts samen met het gemengd koor Omnia Cantica zorgden voor een wervelende uitvoering.

De zeer charmante gastvrouw Connie Neefs weefde alle melodieën mooi aan elkaar en vertelde ons tussenin allerlei anekdoten over de componisten en uitvoerders.

’s Avonds genoten we nog van een heerlijke broodmaaltijd in Extra Time te Hoboken. Daar hebben we fijn “verbroederd” en “verzusterd” met onze busvrienden van Bilzen , Lanaken en Hoeselt. Niets dan lovende woorden en tevreden leden toen we van de bus afstapten  op de parking van de Lieteberg.

Deze activiteit mag zeker geen enkel jaar op onze agenda ontbreken !

De afwezigen hadden weer eens ongelijk…  

Klik hier voor het fotoalbum

 Klik hier voor het belang van Limburg