4 JANUARI: NIEUWJAARSRECEPTIE

 ZUTENDAAL - Op 4 januari vierde Neos Zutendaal nieuwjaar. Net geen honderd leden kwamen naar het parochiecentrum en na een toespraak van de voorzitter werden de glaasjes geestdriftig geklonken.

Het was alsof ze elkaar een jaar niet meer hadden ontmoet, zo enthousiast was de begroeting tussen de Neos-leden. Al snel kwamen de leukste herinneringen ter sprake, vertrekkend van de grappigste quotes van comedian Wouter Deprez, al over de reis naar Noord-Frankrijk tot aan de gezellige bezoekjes tussendoor. Tijdens een nieuwjaarstoespraak is het niet moeilijk om daarop in te gaan. Senioren koesteren graag de kleine principes, zo klonk het, het recht om geen spijt te hebben en om aanspraak te maken om te vergeten. Want vergeten wie tegen je schenen stampte, dat is geluk hebben.

Neos Zutendaal geniet elke dag van zijn evolutie, die van een recente vereniging tot een flink uit de kuiten gewassen en nog altijd jong clubje van gepensioneerden met een zwak voor cultuur en causerieën over de actualiteit. Of een uitstapje. Voor een keer werden de pikante kwinkslagen niet gespaard, voor de zoveelste keer was het geestdrift troef en nu al wordt uitgekeken naar de causerie van aalmoezenier Lambert Vanherk die op 18 januari op de Lieteberg om 14 uur een beeld zal ophangen van het gevangenisleven. Neos Zutendaal heeft tijdens zijn nieuwjaarsreceptie genoten van een virtuoze mengeling van vermaak en genegenheid.