8 mrt:NEOS ZUTENDAAL HERBELEEFT ANN CHRISTY EN YASMINE

 ZUTENDAAL - Op 8 maart trok Neos Zutendaal naar het CC Hasselt om te genieten van nostalgische muziek van twee te vroeg gestorven zangeressen. Tijdens een concert vertolkten Geena Lisa en Kate Ryan de bekendste nummers van Ann Christy en Yasmine, onder de noemer 'De Roos…Diep in mij'. De roos linkt naar de klassieker van Ann Christy. Het tweede deel van de titel, ‘diep in mij’, duidt op de hit van Yasmine. 

  Ann Christy raakte bekend met ‘Gelukkig Zijn’, ‘De Roos’ en ‘Dag Vreemde Man’. Haar vastberaden presentatie leverde haar een unieke plaats op in de Vlaamse showbizz. Yasmine maakte een opmerkelijke debuut met Frank Boeijen en stelde een album samen met vertalingen van Leonard Cohen. Hiervan werd een nummer werd gebracht, 'Dance me to the End of Love', vertaald in het Nederlands. In 2006 verscheen haar laatste pakkend album, ‘Licht Ontvlambaar’. Neos-leden uit heel Limburg  genoten van de vertolkingen.

De uitvoeringen waren prachtig. Kate Ryan glinsterde ingetogen en Geena Lisa, net terug van een reis in Hong Kong waarvan ze geen zichtbare sporen droeg, liet heel even haar tekst ontglippen. "Sorry," zei ze, "maar dit lied pakt me en doet me denken aan mijn overleden mama." Zo kreeg Patti Smiths ongekunstelde performance een innige navolging in Hasselt.

'De roos... diep in mij' was een beklijvend belevingsconcert en een eerbetoon aan het Nederlandstalige werk van twee aparte Vlaamse artiesten.