12 APRIL 2018 :ZOO of LIVE ANTWERPEN
 
Op 12 april was Neos Zutendaal present in Antwerpen voor een heerlijke musical in de Koningin Elisabethzaal. Het publiek zag en hoorde een verhaal over liefde en passie voor dieren.

Vooraf aan de musical bezocht Neos de vernieuwde zoo. De leden vergaapten zich op gevarieerde soorten dieren waaronder de meest vreemdsoortige, van de goodfellowboomkangoeroe over het Canadees boomstekelvarken tot de zwartvoetpinguïn. Ook de kudde Kaapse buffels heeft haar intrek genomen in de vernieuwde zoo. Dankzij acht pylonen kunnen op het terrein 250 vogels rondvliegen tot een hoogte van 17 meter. Het nieuwe restaurant met panoramisch zicht op de Savanne en de speeltuinen zorgden voor een gezellig intermezzo. De mensapenvallei kan vanaf nu de speeltuin worden van de gorilla’s en chimpansees, waar klimtuigen en natuurrotsen zilverrug Matadi en zijn vrouwen toelaten zich volop uit te leven.

Om 15 uur was het moment daar voor honderden vrijwilligers en enkele beroepsacteurs: Jelle Cleymans, die gorillaverzorger was, Ivan Pecnik als okapi-verzorger, Tinne Oltmans als juf Ellen en Janine Bisschops als grootmoeder brachten met een schitterende groep vrijwilligers een prachtige show. Met 'Zoo of Life' viert de zoo op een originele manier haar 175ste verjaardag. Neos kon de zang-, dans- en acteertalenten van de acteurs bewonderen op het podium van de vernieuwde Koningin Elisabethzaal. Rode draad in het verhaal was de geschiedenis van een Vlaamse familie die in Congo een okapireservaat beheerde en bij haar terugkeer in de zoo terechtkwam. Janine Bischops’ opdracht was als oma de familie bij elkaar te houden. Opmerkelijke verhalen van fans en verzorgers, doorspekt met historische gebeurtenissen en sappige feiten kwamen aan bod in een musical die de toeschouwers in vervoering heeft gebracht.

 Een blik achter de schermen : klik hier