2 OKTOBER: SPORTELDAG IN ZUTENDAAL

 

Plus vijftig is leuk wanneer je fysiek tiptop bent. En daar kan je iets aan doen. Een gezonde mix van zitten, staan en zich roeren heelt stramme spieren. Bewegen en minder stilzitten is niet alleen voor senioren aangewezen, maar toch waren zij het die op 2 oktober deelnamen aan de Zutendaalse sporteldag die doorging in en rond de sporthal in Zutendaal.

De gemeentelijke diensten hadden een gevarieerd programma samengesteld. Ze had tevens gezorgd voor een leuke inleiding, gezelligheid tijdens de onderbrekingen en vooral veel variatie. De term sportelen is bedacht door Bloso en suggereert dat we net niet aan sport zouden doen, maar toch in die zin bezig zijn.

Dat sommigen tussendoor douchten, wijst erop dat niet iedereen het licht opnam. "We kregen een programma met lichte dans, ontspannend turnen, zachtjes rekken, gezellige spelen, en nog meer, allemaal op onze eigen maat, vol afwisseling en voldoende om spieren in beweging te krijgen", klinkt het bij de senioren. "Daarenboven kregen we de kans om tussendoor gezellig met elkaar te praten. Er werd getennist, er was badminton, yoga, minigolf, wandelvoetbal en nog meer. Niet alleen het fysieke deel was keitof, ook het gezellig met elkaar omgaan zorgde voor een mooi evenement."