18 OKTOBER 2018 : BEZOEK CORDA CAMPUS HASSELT

 Op 18 oktober bezocht Neos Zutendaal Corda Campus in Hasselt, waar 220 ondernemingen en 3.500 medewerkers hun weg vinden. De incubator is uniek in de wereld en slaagt er weldra in om alle verloren gegane jobs van Philips Hasselt te vervangen door hoogtechnologische jobs.

Wat doe je wanneer een bedrijf met 5.000 medewerkers er de brui aan geeft? Hasselt reageerde met creativiteit en veel lef. Met de steun van LRM bouwde de stad op de Philips site een concept uit waarbij nieuwe ideeën een maximum aan kansen krijgen. “Veel moeite om jongeren aan te trekken moeten we niet doen”, aldus directeur Raf Degens. “Ons concept trekt aan.” Deeleconomie noemt hij het. Het belangrijkste wat ze delen is inspiratie, motivering en overheads. Maar ook vergaderzalen worden gedeeld, sportinfrastructuur, sauna, fitness en zelfs een nog te bouwen sportarena voor 3.000 toeschouwers.

De site, gelegen op anderhalve kilometer van het stadscentrum is een ware aantrekkingspool die open staat voor jong en oud. Voor Neos Zutendaal was het een leuke ontmoeting. Drie van zijn leden hebben er een band en de club werd extra hartelijk ontvangen door Scapta, waar Alex Vandereycken Managing Director is. Alex is de zoon van Neos-lid Nelly Janssen. Met Scapta Shopify Connector ontwikkelde de onderneming zopas nog een app die wereldwijd wordt aangeboden bij meer dan 600.000 Shopify-winkels. Scapta heeft hierover recent een distributie-overeenkomst getekend met zijn Amerikaanse partner Velosio. Shopify en biedt bij retailers wereldwijd oplossingen voor e-commerce. Ze zijn goed voor 1.000.000 actieve gebruikers. Een van de vele succesverhalen die Neos Zutendaal van nabij kon leren kennen.