21 FEBRUARI : "VAN GILS EN GASTEN"

  Tijdens de vooravond van 21 februari werd Neos Zutendaal opgewacht aan de VRT voor een uitzending van ‘Van Gils & gasten’ en een voorafgaandelijk bezoek aan de radio en tv studio’s. 

 

 

Een mens is wel eens benieuwd om te zien wat er zich tijdens een tv show achter de coulissen afspeelt of hoe die imponerende studio’s in de werkelijkheid zijn. Hij wil graag weten of presentators na hun optreden even sympathiek zijn als tijdens de uitvoering en een keer aan den lijve te ondervinden hoe een applausmeester de dans leidt.

Traditiegetrouw werd de club hartelijk ontvangen en kregen ze een rondleiding op de plaatsen waar Extra Time en De Madammen worden uitgezonden of weerman Frank zijn voorspelling doet. De clubleden kregen zelfs de kans om zijn synchrone bewegingen tijdens een weerbericht in te oefenen.
Gasten bij Van Gils waren Jeroen Meus en Urbanus uit Vlaanderen en Steph Raeymaekers en André Hazes Jr. uit Nederland. Ieder had zijn verhaal en bovenop dit alles monterde André Hazes Jr. het publiek op met zijn hit ‘Leef’. Steph Raeymaekers bracht een relaas over een zoektocht naar haar biologische vader en de populaire Jeroen Meus kwam vertellen hoe hij uit zijn comfortzone is getreden om ver weg van zijn Leuvense stoof te debuteren als presentator van ‘Twee tot de zesde macht’. Urbanus ten slotte wordt dit jaar 70 en kondigde aan zijn verjaardag te vieren met de film ‘de Vuilnisheld’ waar hij zijn passie voor zijn strips uitschreeuwt. Bij Van Gils & gasten liet hij horen dat hij ‘on speaking terms’ is met Stijn Coninx: “Het kan nog dat we een film maken, maar de ‘luv story’ zal door iemand anders gespeeld moeten worden”. Het moet gezegd, de VRT is erin geslaagd om zijn gasten uit Zutendaal aangenaam te vermaken.