Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Daguitstap Abattoir-site Anderlecht: UITGESTELD!
op 15/5/2020 om 9:00 tot 18:00
Programma:

In de strijd tegen de verdere uitbreiding van het coronavirus,

zijn al onze activiteiten van de maanden maart, april en mei uitgesteld!

Meer info in onze rubriek 'In de kijker': NIEUWE UPDATE Info coronavirus en in onze Nieuwsbrief van april 2020

‘Den Abattoir’ kennen wij allemaal van uit onze jeugd. Is het al ‘lang geleden’ dat je er nog was? Ga dan zeker mee! Het gonst er nog steeds van bedrijvigheid, maar je zal ogen tekort komen op de ‘Foodmet’, zoals de site nu heet.

Een boerderij in het hart van onze hoofdstad ? Jazeker! Groenten en vissen kweken boven op een gebouw ? Jazeker ! De ‘Ferme Abattoir’ van BIGH is gebouwd op het dak van de historische Abattoir site in het hart van Brussels prioritaire ontwikkelingszone in het kanaalgebied. De groentenkas produceert kruiden, tomaten en microgroenten op een totale productieoppervlakte van 2000 m2. De viskwekerij produceert jaarlijks 35 ton gestreepte baars van hoge kwaliteit. We komen er meer te weten over de geschiedenis van de site en het gebouw, circulaire economie, urban agriculture, aquaponics en onze ecologische voetafdruk.
 
Onze lunch is wat anders-dan-anders, maar zal zéker smaken:

- de producten voor onze warme maaltijd werden ter plaatse gekweekt (of wat had je verwacht?)

- de koks en het zaalpersoneel zitten onder de veilige vleugels van VZW Cosmos, een professioneel inschakelingsproject in de horeca, waar zij gedurende twee jaar opgeleid worden.   

Vlakbij, in de kelders van Cureghem, werden nog meer stadsboerderijprojecten ontwikkeld: Le Champignon de Bruxelles en ECLO.

Le Champignon de Bruxelles is een samensmelting van Japanse wijsheid en Belgische folklore. De fusie van shiitake en bier! De originaliteit van het project: het bierbostel van Belgische brouwerij verzamelen om exotische champignons te produceren in de kelders van Cureghem! Een hutsepot van stadslandbouw, circulaire economie en exotische smaken!

ECLO is een verticale stadsboerderij, waar heerlijke microgroenten worden gekweekt:  radijs, zonnebloem, rode kool en vele anderen! Ze zijn rijk aan voedingsstoffen, kleurrijk en smakelijk, en worden 365 dagen per jaar in de kelders van Cureghem geproduceerd. Ze profiteren van de warmte en CO2 die vrijkomen bij de activiteit van Le Champignon de Bruxelles. 

Na het bezoek aan de productieafdeling maak je je eigen oesterzwam-kit om mee te nemen, zodat je een maand later thuis je eigen oogst kan opeten! 

Er wordt zeker tijd vrij gemaakt om de Foodmet op eigen houtje te verkennen!

 

Prijs all-in: € 75 voor leden en € 85 voor niet-leden


 

Georganiseerd door:
LENNIK
Locatie:
Abattoir Anderlecht
Ropsy Chaudronstraat 24
1070 BRUSSEL (ANDERLECHT)