Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Daguitstap naar Brussel
op 31/5/2022 om 10:30 tot 18:00
Programma:

Dinsdag 31 mei 2022

Daguitstap naar Brussel

Neos Lennik neemt je mee naar 3 (on)bekende plekken: de Nationale Bank van België (NBB), de mooiste brasserie van het stadscentrum en het Brussels Parlement.

De missie van de NBB is erop gericht om welvaart te vrijwaren, zekerheid te geven en vertrouwen te bieden. Als centrale bank bevindt de NBB zich op het kruispunt van alle economische analyses en financiële informatie van het land. Zij levert tevens cruciale economische analyses en aanbevelingen, wat hen een unieke positie in het politieke debat verleent. Maar de NBB is nog veel meer dan dat…. Hoe zij dit realiseren wordt ons ter plaatse uit de doeken gedaan.

Diep onder de indruk van dit verhaal, is Neos Lennik (letterlijk) toe aan een flinke hap.

Daarvoor trekken wij naar Aux Armes de Bruxelles’, waar chef ‘Monsieur Rudy' mikt op een veeleisend clientèle. Hij verkiest niet het hippe en trendy volkje, maar wel het culinaire wereldje dat de smaak kent van (h)eerlijk eten en zichzelf graag een plezier doet. Monsieur Rudy wil van ‘Aux Armes de Bruxelles de mooiste brasserie van het stadscentrum maken. Hij hoopt de authenticiteit van weleer terug te winnen door het behoud van wit linnen op de tafels, een brigade kelners, die volgens de traditie gekleed zijn en een kaart met daarop tal van klassiekers. Dat ziet er dus veelbelovend uit!

Na de lunch gaat het richting Brussels Parlement.

Het Brussels Parlement is gevestigd in het schitterende huis van Charles Van den Berghe de Limminghe (1660-1756), lid van een adellijk geslacht afkomstig uit Leuven. Toen de provincie Brabant in 1995 gesplitst werd, droeg de Belgische Staat het gebouw over aan het Brussels Hoofdstedelijk gewest, dat het zijn huidige functie gaf. Het parlement is de vergadering van de volksvertegenwoordigers van de Brusselaars.

Een ervaren gids zal ons rondleiden in het prachtige gebouw en de nodige uitleg verstrekken over het reilen en zeilen binnen het parlement.

Prijs all-in: € 71 voor leden en € 81 voor niet-leden

Inschrijven doe je door storting van het juiste bedrag vóór 30 april 2022 op de NEOS Lennik rekening BE23 7360 1788 9591 met vermelding van de naam van de deelnemer(s) + Brussel

Georganiseerd door:
LENNIK