Je bent hier:
Persberichten
Neos Lennik organiseert benefietconcert met Willem Vermandere en ensemble ten voordele van kinderrolstoelen Rode Kruis Lennik- Gooik

PERSBERICHT  9/10/ 19

Neos - Lennik/Pajottenland, het Netwerk van Ondernemende Senioren, bestaat vijf jaar en telt inmiddels 210 leden. De seniorenclub  organiseert in dat kader een benefietconcert met als centrale gast volkszanger, dichter, auteur, schilder en beeldhouwer Willem Vermandere en zijn “ trawanten”. De opbrengst van het concert gaat naar het Rode Kruis afdeling Lennik - Gooik voor de aankoop van aangepaste rolstoelen voor kinderen. De best daartoe, nieuwst-  uitgeruste rolstoel kost 919 euro en is uiterst geschikt voor de inzet ervan in noodgevallen.  Het evenement gaat door in de theaterzaal van het Koetshuis van Roosdaal op zondag 8 december om 15 u. De toegangsprijs bedraagt 25 euro per persoon. Reserveren kan op rekeningnummer BE23 7360 1788 9591 van Neos Lennik. Na betaling worden de genummerde kaarten toegestuurd.  
 
Het concert van Willem Vermandere duurt twee uur met een pauze voor een benefietdrink. Hij brengt zijn bekende “ hits” zoals Blanche en zijn peird, Laat mie maar lopen, Bange Blanke Man, maar ook veel recent werk. Hij startte zijn carrière in 1968. In dat jaar won hij het humorfestival van Heist, maakte hij een hele reeks langspeelplaten en CD’s en werd opgenomen in de eregalerij van Radio 2. Zijn optredens zijn tegelijk vrolijk, maatschappijkritisch, levenslustig én melancholisch doorspekt met zijn typische “vertellementen”. Kortom een concert voor jong en ouder. Willem Vermandere speelt zelf tal van instrumenten en wordt daarbij  begeleid door zijn  trouwe “ muzikanten - trawanten” Freddy Desmedt, klarinet, dwarsfluit, saxofoon, percussie, Pol Depoorter, gitaar, mandoline en andere snaarinstrumenten en Bart Caron, contrabas. 

Meer info op www.neosvzw.be/lennik.  

Bestuur Neos Lennik – voorzitter: Ronny Lannoo – 0475/90 63 35  ronny.lannoo@unizo.be ; vicevoorzitter: Henri Van Eeckhoudt; secretaris: Edith Leen - edith.leen@outlook.be ; penningmeester: Jacqueline De Gieter. Bestuursleden: Godelieve Eeckhout, Lynda Rietjens, Etienne Stockmans, Thony Creeten, Jeanine Chabert en Bernadette Chrispeels.   

Meer info over dit persbericht: ronny.lannoo@unizo.be - 0475 90 63 35 

Info over Neos  Lennik/Pajottenland: www.neosvzw.be/lennik