Je bent hier:
Persberichten
Neos-senioren hebben grote vaccinatiebereidheid en maken digitale sprongen.

 

“Neos-senioren gaan digitaal, geloven in het coronavaccin en in de toekomst van hun verenigingsleven”

Seniorenvereniging Neos organiseerde een online event met prof. Pierre Van Damme. 2.000 Neos-leden kregen een antwoord op hun vragen. 96% van deze Neos-senioren laat zich sowieso vaccineren.

Wie gedacht had dat onze leden zouden afhaken in dit moeilijke verenigingsjaar vergist zich. 85% van de Neos-leden hernieuwde zijn of haar lidmaatschap al. De 2.000 bestuursleden van de 220 lokale Neos-afdelingen hebben dan ook hard ingezet op verbinding via belrondes, leuke attenties, en vooral wandelbubbels en clubbuddy’s. Videomeetings werden het nieuwe normaal, en her en der werden ook online events opgezet met een externe voordrachtgever, bij sommige clubs zelfs op maandelijkse basis.

 

Voor de grote live voordracht van prof. Pierre Van Damme over het coronavaccin afgelopen maandag, waren maar liefst 1.332 aanmeldingen. Aangezien er heel wat echtparen aan het scherm gekluisterd zaten, gaan we ervan uit dat 2.000 senioren digitaal deelnamen. Het werd een interactief event: Vooraf ontvingen we meer dan 1000 vragen voor de professor die zoveel mogelijk tijdens de uiteenzetting behandeld werden. Tijdens de livestream kwamen daar nog eens 600 vragen bij.  

Via de feedback enquête (700 respondenten) gaf 93% aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over het online event. 87% kreeg een antwoord op de vragen waar hij of zij mee zat. We waren ook benieuwd of de leden door professor Van Damme op andere gedachten waren gebracht omtrent hun vaccinatie maar dat bleek niet. 96% van de Neos-senioren gaf aan dat ze zich sowieso zouden laten vaccineren. 1,7% is door de voordracht van mening veranderd, en is nu overtuigd dat ze zich laten vaccineren. De rest weet het nog steeds niet. 0,5% gaat zich niet laten vaccineren.

Digitale uitdaging

Neos-directeur Martin De Loose: “Een jaar geleden was het ondenkbaar maar door de digikracht van onze vereniging zijn veel van onze senioren mee met het online verhaal. Meer dan wie niet verbonden is aan een vereniging. Met de vereniging maken we het verschil.”

“Dat we 77% of 170 van onze 220 clubs online kregen is op verenigingsvlak een geweldige prestatie.”

In normale tijden komen de Neos-leden geregeld samen in lokaal clubverband om naar een boeiende voordrachtgever te luisteren. Inmiddels werd er door Neos meer openheid gecreëerd voor een interactief online aanbod. “Liever live maar dit was een prima alternatief voor onze gezellige bijeenkomsten”, klinkt het. 62% kijkt nu gretig uit naar een online sprekersaanbod van hun club. En nog eens 27% staat hiervoor open maar laat het uiteraard afhangen van wie of wat er gepresenteerd wordt. 5% zou wat technische hulp nodig hebben. 94% van de respondenten is dus geïnteresseerd in een online aanbod. Neos zal zeker op die behoefte inpikken en het digitaal aanbod van sprekers en artiesten verder versterken.

Contact: Martin De Loose, Neos-directeur : martin.deloose@neosvzw.be 0494 94 74 86

 

 

Neos is het Netwerk van ondernemende senioren, de snelst groeiende seniorenvereniging van Vlaanderen. In lokaal clubverband beleven mensen vanaf hun pensioenleeftijd de tijd van hun leven.
www.neosvzw.be
https://www.facebook.com/neosnetwerkvanondernemendesenioren