Je bent hier:
Persberichten
Ine Wymersch te gast bij Neos Lennik/Pajottenland

 

Procureur Halle -Vilvoorde Ine Van Wymersch te gast bij

 

Neos Lennik/Pajottenland in kader van Lennikse seniorenweek .

 

 

In het kader van de  seniorenweek en in samenwerking met de gemeente Lennik, ontvangt  Neos Lennik/Pajottenland op woensdag 17 november aanstaande, de procureur van Halle-Vilvoorde, Ine Van Wymersch. Naar aanleiding van de seniorenweek zijn alle Lennikse senioren welkom op de lezing!

 

Ine Van Wymersch is momenteel de jongste topmagistrate. Eerder was ze woordvoerder en jeugdmagistraat bij het parket in Brussel.

“ Ik geloof niet in een steriele en afstandelijke justitie”, liet ze eerder optekenen in de media. Dat blijkt ook uit de titel van haar lezing: “ Als je wieg op drijfzand staat. Een procureur een mens.”  Het is een verwijzing naar haar recent verschenen boek. Daarin vertelt de procureur hoe ze als magistraat toevallig in contact kwam met Elvire, een door haar moeder al bij de geboorte verwaarloosde vrouw, met een leven vol grote problemen als gevolg. In het boek vertelt de magistraat het verhaal op basis van een driedagen lang gesprek met Elvire. Bovendien zal de procureur haar aanpak in Halle –Vilvoorde toelichten .

 

De lezing gaat door op woensdag 17 november om 14 uur in zaal Trefpunt Eizeringen, Canaalstraat 37 in Lennik.  


In het kader van de Lennikse seniorenweek stelt Neos Lennik de lezing  kosteloos open voor alle 65- plussers, met dank voor de steun aan de gemeente Lennik.

Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk via mail naar: 

b.chrispeels@telenet.be  

 Meer info over dit persbericht :

Ronny Lannoo, voorzitter Neos Lennik/ Pajottenland  ronny.lannoo@unizo.be   0475 90 63 35   

www.neosvzw.be/lennik