NEOS Londerzeel heet u hartelijk welkom !

  

NEOS Londerzeel is een seniorenvereniging van en voor alle 50-plussers van Londerzeel, Sint-Jozef (Heide), Malderen, Steenhuffel en daarrond of van wat verder. 
IEDEREEN die zijn vrije tijd graag op een leuke en zinvolle actieve manier wil doorbrengen is welkom bij NEOS Londerzeel. 

Doorheen het jaar organiseren we zeer gevarieerde activiteiten voor onze leden. 

Elke eerste donderdagnamiddag van september tot en met april, nodigen we een deskundige spreker uit die een onderwerp uit de maatschappelijke, culturele, of medische sfeer belicht. Met zorgvuldig uitgekozen voordrachten houden wij de vinger aan de pols van ons maatschappelijk leven, geen thema is taboe.
Deze voordrachten vinden altijd om 14.00 u plaats in het Gildenhuis van Londerzeel, en worden besloten met een gezellig praatje bij een kopje koffie of andere dranken tegen kostprijs.

In de maanden mei en juni organiseren we geen lezingen maar doen we gemiddeld telkens één daguitstap per autocar. We bezoeken een stad, een museum, genieten van natuur en architectuur, en worden daarbij begeleid door een deskundige gids. ’s Middags kunnen we gezellig bijpraten tijdens een lekkere lunch.

In de periode april-mei organiseren we onze ‘jaarlijkse’ meerdaagse buitenlandse groepsreis (meestal 8 dagen), waarbij we trachten rekening te houden met wat de meesten zint op dat ogenblik en tegen een afgemeten budgetprijs all-in. Zo bezochten we reeds Sicilië, Madeira, Kroatië, Puglia, en andere regio’s in Europa. In augustus 2021 konden we (na de coronapandemie) eindelijk opnieuw - voorzichtig - op reis, toen naar Denemarken en in april 2022 maakten we een erg mooie gegidste rondreis doorheen Andalusië. In april 2023 staat Malta op ons programma.

De fietsliefhebbers krijgen ook hun gading: begin juli rijden we er een halve dag op uit, begin augustus een hele dag - steeds op de eerste of tweede woensdag van deze maanden.

In de herfst en de lente organiseren we natuurwandelingen, meestal op provinciaal niveau (d.i. samen met andere NEOS clubs uit Vlaams-Brabant).

Doorheen het jaar kunnen we ook nog deelnemen aan de door NEOS nationaal en NEOS Vlaams-Brabant georganiseerde activiteiten: licht klassieke concerten met zangsolisten, musicals of muziekoptredens, tentoonstellingen, een inter-club quiz, noem maar op!

Geïnteresseerd?
Scroll terug naar boven en klik in de linkerkolom op ons "Jaarprogramma" of onze "Agenda" ! Hieronder verderop staat alvast het begin van ons jaarprorgamma vermeld.

Voor contact : scroll naar boven en klik aldaar op "Wie zijn wij?"  >> en vervolgens op "Bestuur"     of    direct per e-mail : NEOS.Londerzeel@telenet.be 

28/9/2023
Leuke wandeling langs trage wegen in Londerzeel
12/10/2023
Lezing : “SOIS BELLE ET PARLE" door Mia DOORNAERT
22/10/2023
Concert : "SING FOR JOY" GOSPELkooroptreden in HEVERLEE
Wees er snel bij !
8/11/2023
Lezing : “IMMUUNTHERAPIE ALS BESTE BONDGENOOT v/h LICHAAM OM KANKER TE GENEZEN” door Cleo GOYVAERTS
7/12/2023
Lezing : “OVER DE GESCHIEDENIS VAN WAT VANDAAG DUITSTALIG BELGIË IS” door Tim PEINEN
Zoek: