Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Clubagenda van LONDERZEEL
Terug naar overzicht
PROVINCIALE WANDELING "De Jefkeswandeling in Leive" (nieuwe datum)
op 29/3/2021 om 14:00 tot 17:00
Programma:

Oorspronkelijk 1 april 2020.

De toen aangekondigde wandeling werd uitgesteld tot maandag 29 maart 2021


NEOS Leuven nodigt in samenwerking met het provinciale bestuur alle leden van  Vlaams-Brabant uit om mee te komen wandelen in Leuven.

Wanneer: maandag 29 maart  2021 in de voormiddag of namiddag

Waarvertrek en aankomst aan Damiaancentrum, Sint Antoniusberg 5 te Leuven. (zijstraat Naamsestraat, recht tegenover St Michielskerk)


Thema: In de jaren zestig was het kerkje van de “Picpussen” een ware bedevaartsplaats op 19 maart, feestdag van de H. Jozef. Biddend kwamen hele rijen pelgrims te voet van aan het station tot aan het kerkje. Dat is compleet verleden tijd ….. althans dat dachten wij bij Neos Leuven. Wil je kennis maken met de evolutie van Leuven in de voorbije decennia, moet je zeker deelnemen aan onze Jefkeswandeling.


Programma: We vertrekken in groepjes van ongeveer 25 wandelaars.   We bezoeken (in willekeurige volgorde) het graf van “Jozef” Deveuster, Pater Damiaan, we wandelen door het Dijlepark, het Groot Begijnhof, passeren meermaals de vroegere stadspoorten, de veelvuldig aanwezige colleges, ontdekken enkele recente stadskern vernieuwings projecten, wandelen door de St Geertrui abdij naar het recente Sluispark in de volledig heraangelegde vaartkom, ontdekken het Klein Begijnhof, komen langs “de doorn in het oog van Louis Tobback”, passeren het “sterfhuis”, de Janseniustoren en nog tientallen andere ongetwijfeld onbekende pareltjes die Leuven te bieden heeft.   Onderweg krijgen jullie natuurlijk deskundige uitleg over de stadskernvernieuwing en de evolutie van onze stad in de voorbije jaren.

Opgelet: Het is een vlakke stadswandeling van ongeveer 5,8 km, doch we moeten wel enkele trappen overbruggen. De wandeling is dus niet toegankelijk voor rolstoelen of rollators.

 

We bieden 2 mogelijkheden: Een steeds terugkerend probleem bij de organisatie van de provinciale wandeling: “Een geschikte accommodatie vinden, waar méér dan 100 mensen binnen kunnen”.   Ook Leuven kampt met dit probleem. Daarom geven we 2 maal 100 leden de kans om deel te nemen. We organiseren twee maal identiek dezelfde wandeling op één dag.

In de voormiddag verwachten we maximaal 100 deelnemers tussen 09.30 en 10.00 uur aan het Damiaancentrum. Hun wandeling zal eindigen rond 12.30u à 12.45u, waarna ze kunnen genieten van hun lunch. In de namiddag kunnen de deelnemers aan de voormiddagwandeling nog genieten van vrije tijd in onze mooie stad Leuven.

In de namiddag verwachten we maximaal 100 deelnemers tussen 14.00u en 14.30u aan het Damiaancentrum. Hun wandeling zal eindigen rond 16.30u à 16.45u, waarna ze kunnen genieten van hun sandwichkes, taart, koffie en drankje.


Meer details volgen nog. We houden jullie op de hoogte.

Georganiseerd door:
LONDERZEEL