Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Clubagenda van LONDERZEEL
Terug naar overzicht
Lezing : "OVER de NAMEN van MENSEN, DIEREN en DINGEN" door JAN VANROOSE & nieuwjaarsreceptie
op 6/5/2021 om 14:00 tot 17:30
Programma:

UITGESTELDe LEZING en RECEPTIE : het programma van 7 janauari werd verschoven naar donderdag 6 mei 2021

JAN VANROOSE neemt u mee naar de fascinerende wereld van namen. De klemtoon ligt hierbij op het bizarre en grappige. Nederlandse woorden vonden bijvoorbeeld hun weg tot in het verre Japan.

Je komt buiten met een schat aan leuke verhalen en anekdotes die je met veel plezier aan vrienden en kennissen zult verder vertellen.

Gewone straatnamen blijken een frivole geschiedenis te verbergen. Familienamen zijn niet altijd wat ze lijken. En wees op uw hoede bij het kiezen van een mooi klinkende voornaam. Wat denkt u van totaal foute merknamen? Of belachelijke straatnamen (ook in Vlaanderen!)?

----

Na de luchtige uiteenzetting van Jan Vanroose nodigt NEOS Londerzeel alle aanwezigen uit om het glas te heffen op onze nieuwe start nu we stilaan de coronatijden tot het verleden mogen gaan rekenen. Met z'n allen samen, wuiven we het coronavirus eindelijk uit.

Naar jaarlijkse gewoonte zorgen we voor lekkere belegde broodjes (ochtendwerk van de bestuursploeg), wijn, bier of fruitsap naar keuze.

Deze receptie is het ideale moment om iedereen die je nog niet gezien hebt - vaak sinds heel lang - een herwonnen vrije bewegingsruimte te wensen !