Je bent hier:
Fotoalbum
Fotoalbums van de voorbije activiteiten

MEDEDELING : Neos Dilbeek maakt FOTO’s van sommige activiteiten. Deze foto’s worden op de website van Neos dilbeek gepubliceerd en zijn vrij toegankelijk. personen die niet wensen dat een foto waarop zij staan afgebeeld, op de website van neos dilbeek wordt getoond, kunnen dit bij het bestuur melden

Klik op onderstaande titels om de foto's te bekijken.

De reis met Intersoc naar Leysin was zeer goed. We maakten prachtige utistappen naar het meer van Genève, de kaasmakerij van Etivaz, Glacier 3000, het belevingscentrum Charlie Chaplin en het Olympisch museum in Lausanne. Lekker eten en drinken, vertoeven in leuk gezelschap en een fikse wandeling maakten het geheel zeer aangenaam

De wandeling door de Zuunvallei en de Rozentuin Coloma was een succes. De prachtige natuur, de kleurrijke rozen en het gezelschap van de groep maakten het een onvergetelijke namiddag.

Met dank aan iedereen die heeft deelgenomen en bijgedragen aan deze geslaagde wandeling.

           We trokken naar het Noorden van Frankrijk, de streek rond Duinkerke. Eerst naar Bergues, een middeleeuws stadje voor een rondrit en een boottocht. De lunch  was lekker en in de namiddag nog een tocht met de toerischtsche tram door Gravelines. Dankzij het mooie weer vond ierdereen het een aangename dag..

            Boeinde voordracht over de uitbreisende macht van China via de nieuwe zijderoutes en op een vlotte, aangename manier gebracht.

          Onze achtdaagse rondreis in Corsica was een succes.  We waren met 31 avonturiers die nu voor altijd genezen zijn van hoogtevrees. We waren getuige van het Corsicaanse verhaal dat God, vooraleer dat Hij de    wereld wilde scheppen, Corsica als voorproef heeft gebruikt.  Hij vond het resultaat zo goed dat Hij de rest van de wereld naar het voorbeeld van Corsica heeft geschapen.  Bekijk het resultaat.

           In eén woord samengevat: grandioos. Prachtig concert met strijkers en koor onder leiding van dirigent Wouter Versavel brachten voor ons onbekend werk op een aangename manier.

 • Daguitstap Jandrain & Louvain-la-Neuve april 2024

  Het bezoek aan de microbrouwerij in Jandrain was een echte ontdekking. De gepassioneerde eigenaar verrtelde honderduit over zijn uit de hand gelopen hobby. Biertjes proeven hoorde er uiteraard ook bij. Musée L in Louvain-la-Neuve bezit 20000 stukken in de domeinen kunst en beschavingen. De verscheidenheid aan collecties, kunstwerken en onderzoeksmateriaal van vroegere professoren was enorm.
 • Wandeling Kravaalbos april 2024

  De weergoden waren ons gunstig gezind met droog weer en een beetje zon tijdens onze wandeling door het Kravaalbos. Terwijl we onze weg baanden door de natuur, werden we soms uitgedaagd door modderige paden, maar het was het meer dan waard. De hyacinten die langs het parcours bloeiden, vulden de lucht met  geur en kleur. Onze tocht werd  afgesloten met een moment van rust, omringd door sympathieke Neos-leden

 • Voordracht Rik Van Cauwelaert maart 2024

  Een boeiende spreker die heel duidelijk de politieke en economische situatie van ons land, van Vlaanderen en Europa uitlegt. Klare taal !
 • Wandeling Huizingen maart 2024

  Op een zonnige voorjaarsmiddag hebben we volop genoten van een lentefrisse wandeling in het Provinciaal Domein van Huizingen. De ontluikende natuur omringde ons en we namen de tijd om van het uitzicht te genieten. Na onze “natuurwandeling” hebben we nog rustig bijgepraat tijdens een gezellig “nat-uurtje” in het kasteel van Huizingen.

 • Wandeling Liedekerke februari 2029

  Met een weerbericht dat 100% lichte regen voorspelde, waagden toch 16 leden zich aan onze Neos-wandeling in het Liedekerke- en Hertigembos. Samen trotseerden we het soms modderige parcours, genietend van de natte schoonheid om ons heen. Het was een plezierige wandeling, zelfs met modderschoenen.  
 • Voordracht Artificiële Intelligentie door Cristel Deham

  Artificiële Intelligentie behoort meer en meer tot ons dagelijks leven. Cristel Deham gaf ons een goed inzicht wat het precies betekent.
 • Daguitstap Brussel februari 2024

  Werkelijk een boeiende daguitstap waar we in het Nalanda instituut veel hebben geleerd over het Boeddhisme en in het museum de Tibetaanse kunst hebben bewonderd. De lunch in het Nepalese restaurant met specifieke gerechten smaakte heel lekker.
 • Winterwandeling januari 2024

  Met een temperatuur rond het vriespunt, vergezeld door sneeuw, ijs en wat zonneschijn, hebben we volop genoten van onze winterwandeling in Gaasbeek. Het hoogtepunt van de wandeling was zonder twijfel het kronkelende pad langs de Slagvijverbeek. De combinatie van de koude lucht, de knisperende sneeuw onder onze voeten en het rustgevende geluid van de beek maakte deze ervaring onvergetelijk.

 • Nieuwjaarsdiner Axel Dewit 2024

  Een schitterend nieuwjaarsdiner bij Axel Dewit. Fijne en smakelijke gerechten in een gezellige sfeer. En veel dansen !
 • Daguitstap Mechelen Antwerpen december 2023

  Dit was een fantastische daguitstap met het bezoek aan zetelfabiek Cammers in Mechelen waar we de volledige productie van zetels konden ontdekken. Het KMSKA in Antwerpen heeft een mooie collectie aan schilderijen en kunstwerken; de gidsen vertelden er met veel passie over.
 • Bowling december 2023

  We waren met een kleine groep maar het was heel leuk om de kegels omver te gooien.
 • Bezoek Hotel Solvay november 2023

  Bezoek aan een fantastisch gebouw. Prachtge binnenarchitectuur.
 • Wandeling Asbeek november 2023

  In het landelijke Asbeek, langs modderige paden, waagden zeven avontuurlijke Neos-zielen zich aan de wandeling. We ploeterden door kronkelende wegen, maar genoten van de zuivere lucht en de kleurrijke herfstbladeren. Als toemaatje bezochten we Studio Campo, een prachtige locatie te midden van het groen aan de oude Campomolen. Vroeger was dit het domein van modeontwerpster Kaat Tilley, nu is dit een inspirerende plek met o.a. een pottenbakkersatelier.

  De fijne afsluiter in Café Stylemans maakte onze namiddag compleet
 • Daguitstap Chocolaterie Vanlieff's en treinmuseum Treignes november 2023

  We genoten van de demonstratie hoe je lekkere chocolade maakt. In de namiddag was er een treinrit door het mooie landschap en nostalgie bij de stoomtreinen.
 • Voordracht "Hoe Nazi's massal kunst uit België weghaalden door Geert Sels

  140 deelnemers luisterden gepassioneerd naar Geert Sels en leerden heel wat bij over kunst.
 • GOSPEL Concert oktober 2023

  650 leden van clubs uit Vlaams-brabant, waaronder 40 uit Dilbeek namen deel aan dit fantastische unieke concert. Meezingen en bewegen was toegestaan. De fijne receptie achteraf maakte het plaatje compleet.
 • Daguitstap Oostende oktober 2023

  Dat Biostoom een vernuftig staaltje van circulaire economie is en rechtstreeks bijdraagt tot het indammen van het klimaatprobleem hadden onze leden snel begrepen. Het bezoek aan het recent opgefrist James Ensorhuis was voor de deelnemers een fascinerende beleving
 • ART NOUVEAU Wandeling Brussel september 2023

  Eens iets helemaal anders, deze Art Nouveau wandeling in Brussel onder leiding van bekwame gidsen
 • Wandeling OLV Lombeek september 2023

  We openden het nieuwe wandelseizoen met een begeleid bezoek aan de imposante kerk om het Mariaretabel, bestaande uit meer dan 120 beeldjes, te bewonderen. Met 27 wandelaars vervolgden we onze tocht en genoten van prachtige vergezichten, waarbij de opvallende “Zepposmolen” onze aandacht trok. Onze laatste stop was “Bar Dio”, een gezellige plek, om te genieten van een frisse pint en wat gezellig napraten.
 • Algemene Vergadering 5 september 2023

  170 leden en niet-leden genoten van de voorstelling van het  nieuwe jaarprogramma, van de muziek van "Allegro Non troppo" en van een fijne receptie actieraf waar veel interactie was tussen de deelnemers
 • Fietstocht augustus 2023

  Prachtig fietswweer bracht ons langs rustige fietswegen in Zellik, Relegem, Wemmel, brussegem en Kobbegem en we genoten van de mooie landschappen.
 • Zomerhappening juli 2023

  Onze gezellig feest in zaal Kattebroek was weer een voltreffer. 95 clubleden genoten van het goede weer, de lekkere BBQ, de verzorgde bediening, maar vooral van mekaars aanwezigheid !
 • Daguitstap Duren en Jülich juni 2023

  Na een bezoek aan het onderzoekscentrum in Jülich konden we in de namiddag genieten van een geleide stadswandeling in het centrum van Düren, met een afsluitend drankje in een mooi café op de markt
 • Reis Bad Hofgastein Intersoc juni 2023

  Fantastische reis, mooie streek, goed hotel, prachtige bergen, leuke excursies gemaakt en vooral fijn gezelschap. Iedereen heel tevreden !
 • Wandeling Zuun juni 2023

  De wandeling langs de Zuunbeek en het bijhorende natuurgebied in Sint-Pieters-Leeuw was voor de deelnemers een ware ontdekking
 • Daguitstap BC Materials Brussel mei 2023

 • Bouwafval verwerken tot gerecycleerde leemproducten en dat alles CO2-neutraal. Voor BC Materials is een mooie toekomst ongetwijfeld verzekerd, beaamden alle deelnemers aan deze leerrijke daguitstap 

          Het was alweer enkele jaren geleden: 21 enthousiaste leden genoten onder een stralende zon van een gezellige petanquenamiddag

          De reis begon in Athene met bezoek aan de Acropolis en het Plaka.  Daarna ging het richting Tolo waar we van het kuststadje en van de omgeving konden genieten.  De Peloponnesos is de bakermat van de Griekse beschaving met Mykene, Nafplion en het Epidaurustheater als voornaamste trekpleisters.  Maar de boog moet niet altijd gespannen staan: een boottocht, een originele BBQ en een wijn- en Ouzoproeverij zorgden op tijd voor ontspanning.

 • Wandeling St-Anna-Pede en Schepdaal april 2023

  Ook Dilbeek heeft zijn eigen 'Hallerbos': de prachtig bloeiende hyacinten in het IJsbos waren voor onze wandelaars een ware ontdekking.
 • Daguitstap Zulte en Deinze maart 2023

  Leerbewerking met authentieke machines van meer dan 100 jaar oud: dat konden onze leden ontdekken bij Altan in Zulte. In en rond het kasteel Ooidonk in Deinze draagde de betoverende pracht bij aan een onvergetelijk bezoek

             Het was lekker wandelweer en 29 leden gingen dichtbij huis wandelen in de Wolfsputten en een stukje Dilbeek.

            Met 25 enthousiaste leden genoten we van een fikse wandeling in het Laarbeekbos

Na een boeiende uiteenzetting over de saffraanteelt in het bedrijf 'Le Safran de Cotchia' in Wasseiges konden de deelnemers in de namiddag kennismaken met de exclusieve kunstcollectie in La Boverie te Luik

Onder een gezellig zonnetje zijn we ons nieuw wandelseizoen gestart.

170 enthousiaste leden en niet-leden namen deel aan de Algemene Vergdadering 2022. Ons 25 jarig jubileum werd gevierd met toespraken door Dirk Vancoillie, Diane Van Hove schepen van Senioren en door Grete Cornelis, adjunct-directeur van Neos vzw. Prachtige chansons door Musica Rava en de heerlijke receptie makten er een gezellig samen zijn van.

Leuke fietstocht lans de Konijntjesroute onder een stralende zon en een heerlijke pint achteraf.

75 leden kwamen samen op onze zomerhappening in zaal Kattebroek en genoten van het zomerse weer, de smakelijke gerechten, de lekkere drankjes, maar vooral van mekaars gezelschap.

In de voormiddag kregen wij een mooi inzicht in het kweekprogramma van Cosmos dat de herintroductie van de zalm in het Maasbekken wil bewerkstelligen. Na een copieus middagmaal konden de deelnemers in Radhadesh (Durbuy) kennis maken met de ideologie van de Krisna-beweging als belangrijke tak van het hindoeïsme.

Wat zijn de bergen mooi. We genoten van een leuk hotel, een zeer goed gevuld programma en een aangenaam gezelschap. Het goede weer was ook van de partij.

17 deelnemers wandelden  7 km langs de verrassend groene glooiende grens met Anderlecht in een Bruegeliaans landschap.

33 leden gingen met een ervaren gids de Dordogne ontdekken. Mooie dorpjes, prachtige vergezichten en vooral lekker eten en drinken en dat in een heel gezellige sfeer.

Samen met Neos leden uit Halle, Lennik, Opwijk en Kapellop-den-Bos genoten we van een mooi bezoek aan Delft waar we het historische centrum van Delft hebben ontdekt, een boottocht maakten en het Royal Blue museum hebben bezocht. De 2de dag stond volledig in het teken van de flora met het bezoek aan de tuinbouw wereldtentoostelling FLORIADE in Almere.

25 wandelaars genoten onder een lekker zonnetje van deze mooie wandeling in de natuur van St-Martens-Bodegem en Ternat.

Heel fijne daguitstap naar Turnhout waar we eerst in MEDUCEUM de rijke geschiedenis over de zorg van zieken bezochten. Maar ook de hele levensloop en realisaties van Turnhouts ereburgerdokter Paul Janssen. In de namiddag was het bezoek aan de Begijnhofsite met kerk en museum de moeite waard.

Prachtig, prachtig, prachtig. Zo kun je de wandeling in Gooik op de Kesterheide het best omschrijven. We genoten na op een terrasje van een welverdiende pint.

'Kobbegem, een pittoresk dorpje met zijn uitgestrekte landerijen en glooiende vergezichten, konden onze wandelaars wel smaken

Na een gedegen uitleg in de Begijnhofkerk en in de Festreaetsstudio, konden de deelnemers genieten van een verfijnde maaltijd in een gezellige brasserie op de Grote Markt van Sint-Truiden. Daarna werd het een zoete namiddag naar aanleiding van het bezoek aan de Stroopfabriek in Borgloon.

15 moedige wandelaars trotseerden het slechte weer om de drassige paden van Lennik te verkennen.

 Lekker diner in een stijlrijke omgeving. Iedereen enthousiast. We keren daar zeker terug.

De deelnemers waren een en al oor voor het mooie sociale project waar de Lochting zijn schouders onderzet. In het filmmuseum kregen ze een gedegen uitleg over het ontstaan en de evolutie van de film op het witte doek

Een balletje gooien onder vrienden en hopen dat de kegels goed vallen.

Wie meer wou weten over ons planetenstelsel, de Melkweg, andere sterrenstelsels en het heelal in het algemeen was naar aanleiding van het bezoek aan de Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen aan het juiste adres

Wandelen in de najaarszon tussen Sint-Pieters-Leeuw en Brussel: 27 deelnemers waren aangenaam verrast door zoveel ongekend groen!

De rondleiding in het kasteel van Rixensart door de kasteelheer Prins Charles-Louis de Mérode was een unicum en de ontluisterende uitleg door de gids in het museum van Jean-Michel Folon was voor alle deelnemers een echte openbaring.

We waren met 33 deelnemers aan deze boeiende driedaagse reis.  De reis begon met een wandeling in Provins waarna we het kasteel van Vaux-le-Vicomte hebben bezocht.  s’Anderendaags was het de beurt aan het kasteel van Fontainebleau en de molen van Dannemois van Claude François.  De laatste dag hebben we genoten van de tuinen van Giverny en van een wandeling in Senlis.

Na meerdere maanden zonder Neos-daguitstappen waren de 40 deelnemers maar wát blij om elkaar terug te zien. Onder een stralende zon waren ze één en al oor voor de gedegen uitleg in Thurn & Taxis en op de begraafplaats van Laken.